Četvrtak, 2. svibnja 2024.

PODRAVKA VEGETA PRVAK EUROPE Dani kada je Koprivnica živjela za rukomet

Rukometni klub Podravka Vegeta na današnji dan prije 21 godinu osvojila je naslov prvaka Europe. Bili su to dani kada je Koprivnica živjela za rukomet.

Podsjetimo, za Podravku su tada, između ostalih, igrale Snježana Petika, Mariana Tirca, Ljerka Krajnović, Irina Maljko, Vlasta Mihoci i Božica Gregurić. Podravkašice su na putu do finala svladale njemački Walle Bremen, španjolski El Osito Eliana Valencia i norveški Baekkelagets Oslo, a u finalu je ‘pao’ tada veliki austrijski Hypo.

U prvoj utakmici, u Beču, Hypo je pobijedio rezultatom 17:13, a u uzvratu, u prepunoj sportskoj dvorani koprivničke Srednje škole Podravka je slavila s 25:20 i tako za jedan gol osvojila naslov europskih prvakinja. Utakmica je bila zaista za anale. Gošće su pružale odličan otpor u prvom poluvremenu te se nakon 30 minuta na odmor otišlo tek s plus 1 za koprivničke prvakinje.

Ipak, u nastavku susreta, nošene gromoglasnom publikom Podravkašice su nezaustavljivo krenule prema željenoj prednosti. Sjećamo se kako su tada novinari pisali da je u dvorani bilo toliko vruće da se parket zbog vlage brisao gotovo svaki napad. Publika je tada bila i više od ‘osmog igrača’.

Dvije minute prije kraja susreta Podravka je došla do toliko željenih plus 5 potrebnih za osvajanje titule. Nakon posljednjeg zvuka sirene nastala je erupcija oduševljenja i na parketu i na tribinama. Impresivno je bilo slavlje nakon utakmice na koprivničkom Zrinskom trgu gdje je nekoliko tisuća ljudi slavilo povijesni uspjeh za naš grad.

Sastav: Valentina Cozma, Božica Gregurić, Samira Hasagić, Andreja Hrg, Dijana Ivandija, Kristina Jambrović, Tatjana Jukić, Ljerka Krajnović, Irina Maljko, Vlatka Mihoci, Renata Pavlačić, Snježana Petika, Željana Štević, Mariana Tîrca.

zatvori