Utorak, 1. listopada 2024.

FOTO/VIDEO: PODRAVKA OSVOJILA KUP Po tko zna koji put Koprivničanke dokazale da su najbolje

Rukometašice Podrakve Vegete osvojile su Hrvatski rukometni kup. Nakon što su u polufinalu svladale Zamet danas su bile bolje od zagrebačke Trešnjevke rezultatom 24:13.

Podravka je tako još jednom potvrdila da je najbolja ekipa u Hrvatskoj. U današnjoj utakmici Trešnjevka je pružala otpor samo prvih 30 minuta. Doduše, Koprivničanke su “u grču” otvorile utakmicu i rezultat na poluvremenu bio je 8:8, no u nastavku susreta vidjeli smo pravu Podravku. Raspoložene vanjske igračice, sigurna krila i čvrsta i agresivna obrana presudile su utakmicu. Iz minute u minutu razlika je rasla, a Zagrepčanke su ostajale bez šanse. Na kraju je utakmica završila s uvjerljivih plus 11 te je slavlje koprivničkih prvakinja moglo početi.

— Jako sam sretna što smo i ove godine osvojile Kup i pehar vratile u Koprivnicu gdje mu je i mjesto. Čestitam svim curama na borbenosti, idemo se okrenuti prvenstvu i uzeti dvostruku krunu. Naravno, danas ćemo to proslaviti — rekla je Dravi.info igračica Podravke Marijeta Vidak.

HRVATSKI RUKOMETNI KUP ZA ŽENE – FINALE
PODRAVKA VEGETA – TREŠNJEVKA 24:13 (8:8)

UMAG – Sportska dvorana Osnovne škole Marija i Lina. Gledatelja: 600.

Suci: Dalibor Jurinović (Zadar) i Marko Mrvica (Biograd na Moru). Nadzornik HRS-a: Saša Martinić (Zagreb).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (3+1), Kapitanović (10+0), Hajduk (-); Zadravec 4, Dežić, Karlovčan 2, Krsnik 2, Milošević 4, Džono, Nemaškalo 4, I. Mrđen 2, Vidak 4, Pavlović, Gugić, Debelić 2. Trener: Goran Mrđen.

TREŠNJEVKA: Andrijašević (7+-), Brkljačić (2+-); Lesac 2, Lukšić 1, Smiljanić 1, Pašalić 1, Šimara 1 (1), Varela 1, Toth 4 (3), Miletić 1, M. Oremović, Čagalj, Vagner, Penava, Magenreuter, Dičak 1. Trener: Miran Ognjenović.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 0, Trešnjevka 5 (4).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 6 min. (Zadravec, Krsnik, Vidak), Trešnjevka 2 (Dičak).

IGRAČICA UTAKMICE: Marijeta Vidak (Podravka Vegeta).

Slušaj uživo
zatvori