Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Predsjednik Vlade otvorio novu tvornicu Belupa, jedno od najmodernijih farmaceutskih postrojenja u regiji

Na Danici je maloprije svečano otvorena nova tvornica Belupa. To je jedna od najvećih greenfield investicija u Republici Hrvatskoj, u čiju je gradnju i opremanje uloženo 530 milijuna kuna. Pod jednim krovom dvije su tvornice – u prvom pogonu proizvodit će krute oblike lijekova, tablete i kapsule pakirane u blister kartice ili bočice.

Drugi je pogon mjesto proizvodnje lijekova u polukrutim i tekućim oblicima – kreme, masti, otopine, sirupi, suspenzije, losioni i supozitoriji. Ova dva proizvodna pogona u potpunosti pokrivaju portfelj Belupovih lijekova i dodaju mogućnost proizvodnje novih oblika i formi.

Dosadašnji kapaciteti bili su dostatni za potrebe do 2018. godine. Stoga su u Belupu prije četiri godine počeli s izgradnjom novih tvornica koje će zadovoljiti rast Belupa na tržištu ali i planirana širenja na nova tržišta.

Uz 150-postotno povećanje kapaciteta, Belupo je izgradnjom novih tvornica otvorio i dvjestotinjak novih radnih mjesta.

Da je riječ o doista velikom događaju, pokazuje i dolazak premijera Andreja Plenkovića koji je otvorio novu Belupovu tvornicu. S njim u društvu dolšli su i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić te ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Uskoro opširnije.

Svecanost otvaranja nove Belupove tvornice

Posted by Drava.info on Tuesday, May 16, 2017

 

Svečanost otvaranja nove Belupove tvornice, drugi dio

Posted by Drava.info on Tuesday, May 16, 2017

 

zatvori