Nedjelja, 1. rujna 2024.

OPTUŽNICA Pijan usmrtio biciklista pa pobjegao s mjesta nesreće

Nakon provedene istrage, Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici 12. travnja podiglo je pred Općinskim sudom u Koprivnici optužnicu protiv muškarca koji je prvog dana ove godine u Drnju usmrtio biciklista.

Muškarca rođenog 1988. godine tereti se da je 1. siječnja navečer u Ulici Pemija u Drnju pod utjecajem više od 1,70 promila alkohola u krvi upravljao osobnim automobilom marke BMW te izazvao prometnu nesreću s tragičnom posljedicom. Ispred njega se u istom smjeru kretao 47-godišnji biciklist kojega vozač automobila nije na vrijeme uočio i prednjim dijelom automobila udario je u stražnji kotač bicikla.

Biciklist je uslijed udara odbačen na prednje staklo i krov automobila te je pao na cestu, pri čemu je zadobio višestruke ozljede od kojih je tijekom istoga dana i preminuo. Bila je to prva ovogodišnja tragedija na podravsko-prigorskim prometnicama. Nakon što je uzrokovao nesreću, vozač se nije zaustavio i pružio pomoć biciklistu već je napustio mjesto događaja, no ubrzo je pronađen i uhićen.

Okrivljeniku se stoga na teret stavljaju kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći.

zatvori