Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

NAKON IZBORA Grgić i Glavosek-Kovačić: Bit ćemo konstruktivna oporba i nadamo se da ćemo za četiri godine imati nezavisnog gradonačelnika

Povjerenje građana da ih zastupaju u novom sazivu Gradskog vijeća na ovim lokalnim izborima dobilo je troje nezavisnih Koprivničanaca. To su arhitekt Antonio Grgić i stomatologinja Danijela Glavosek Kovačić, koji su imali ambiciju i postati koprivnički gradonačelnici, te vjeroučitelj Krešimir Biršić.

Nezavisna Danijela Glavosek Kovačić osvojila je u Koprivnici 8,93% glasova za gradonačelnicu, a njena lista 8,56% za Gradsko vijeće. U Gradskom vijeću dobila je dva mandata pa će do nje sjediti Krešimir Biršić. Rezultat je to koj su postigli u vrlo kratkom vremenu, bez stranačke mašinerije i s minimalnim sredstvima pa samim time, kaže Glavosek Kovačić, moraju biti i više nego zadovoljni:

— Vjerojatno smo ponudili nešto novo i naš tim je skup nezavisnih, poštenih i stručnih ljudi kojima je za cilj dobrobit grada i valjda je to prepoznato. Nismo bili politički aktivni, tako da smo u ovo doba, kada su svi previše ispolitizirani i kada ima previše strančarenja, mislim da se to ljudima svidjelo.

U Gradskom vijeću u naredne četiri godine radit će, napominje, isključivo za dobrobit građana.

— Pokušat ćemo biti inicijatori i predlagatelji ideja. Dobri prijedlozi uvijek su dobrodošli. Naš glavni fokus je obitelj i posebno mlade obitelji pa tu želimo dosta predlagati. Nadamo se da će nas vladajući u tome podržati. U svakom slučaju, trudit ćemo se biti konstruktivna oporba.

Ulazak u Gradsko vijeće Antoniu Grgiću omogućilo je 5,16% osvojenih glasova. Koprivnički arhitekt tvrdi da su ovi izbori pokazali da kod građana postoji velika vjera u nezavisne kandidate i da je moguće Koprivnicu istrgnuti iz stranačkih okova:

— Radi se tek o početku procesa na kojemu ćemo mi raditi naredne četiri godine. Nastavit ćemo pokazivati svoju neovisnu politiku i nastaviti graditi vjeru u zajedništvo. Sjetite se kako je nastala Podravka. Nastala je iz ničega, samo na osnovi zajedništva Koprivničanaca. To zajedništvo želimo prenijeti na grad, uz vjeru da mi građani možemo preuzeti svoj grad i najbolje ga voditi.

Grgić je stoga poručio i da se nada da će na sljedećim izborima građani Koprivnice izabrati nezavisnog gradonačelnika.

zatvori