Petak, 3. svibnja 2024.

MODA Bezvremenski komad odjeće – traper hlače

Modno osvježenje uz trikove i savjete donose vam sestre Dunja i Maja Mutavdžija s bloga beseenbepopular.com, a danas za vas pišu o bezvremenskom komadu odjeće – traper hlačama.

Denim, pamučna tkanina, istkana je u Nimesu, gradu u Francuskoj po kojem je i dobila ime. Na samom početku nosili su ju talijanski mornari, a danas spada u luksuzne komade odjeće. Danas su jeans ili denim hlače jedan od najpopularnijih komada odjeće na cijelom svijetu.

Na našem područuju denim je dobio naziv traperice zbog američkih trapera koji su ih popularizirali. Možemo reći kako se s godinama traperice mjenjaju te tako mjenjaju i povijest mode.

U svijetu traperica, danas su najpopularnije one poderane izblijeđenog izgleda. No na policama u trgovinama svakako će se naći još barem desetak različitih stilova, tako da kojoj god dobnoj skupini pripadali, sigurno ćete moći pronaći svoje traperice.

Traperice, jednostavan i udoban komad odjeće, a upariv s gotovo svim. Donosimo vam nekoliko savjeta kako najbolje nositi traper hlače.

Blijedi poderani traper
Izvor: beseenbepopular.com

Ovo je trenutno najpopularniji oblik traperica. Prednost kod ovakvih traperica je taj što ih možete nositi na dva načina: sportski ili elegantno, a najbolje je što možete ova dva stila kombinirati.

Ako ste tip osobe koja se voli isticati, onda ovakve traperice iskombinirajte s oversized majicom s natpisom i sandalama na petu. Osim što ćete izgledati vitko jer visoka peta izdužuje noge, također ćete izgledati moderno. Uz ovakvu kombinaciju odlično je nabaciti ruksak na resice ili pak neku kožnu torbicu.

Poderani traper visokog struka
Izvor: beseenbepopular.com

Visoki struk na hlačama in je još od prošle sezone, a svakako se u tom tonu nastavlja i ove. Na traper visokog struka preporuča se nositi top majice kako bi struk došao do izražaja.

Na ovakav traper preporučamo tanke bluzice svijetlih tonova i balerinke. Hit ovoga ljeta su velvet balerinke, a u kombinaciji s traperom izgledat ćete trendi. Sunčane naočale i zlatni sat i više su nego dovoljni dodaci na ovoj kombinaciji.

Boyfriend traperice
Izvor: beseenbepopular.com

Boyfriend traperice su široke i padaju niz tijelo, ne odajući pritom elemente vaše figure. Upravo zbog toga što se nose oversized dobile su naziv boyfriend. Ovakve traperice najbolje je iskombinirati uz usku jednobojnu majicu i tako ostati odan minimalizmu. S obzirom na to da traperice govore milijun riječi, nemojte pretjerivati s dodacima, dobre cipele i više su nego dovoljne.

Tamni traper
Izvor: beseenbepopular.com

Tamni traper odabiremo kada želimo ostaviti dojam elegancije. Općenito je poznato da tamna boja sužava, pa ukoliko želite nositi traper, a da pri tome prekrijete svoja mala nesavršenstva, onda je tamni traper idealan za vas. Ovakav traper najbolje je upariti s tunikama ili majicama koje odišu detaljima.

S obzirom na to da je tamne boje možete ga kombinirati i sa svijetlijim i s tamnijim bojama. Od obuće preporučamo sandale na petu, a od modnih dodataka samo malu crnu torbicu i spremne ste za izlazak.

Traperice su svoje mjesto pronašle u našim i vašim ormarima i tamo će se još dugo zadržati. Ovaj bezvremenski komad odjeće je upravo to, komad koji ne poznaje vrijeme, stoga zasjajte u svom komadu traperica.

zatvori