Subota, 27. travnja 2024.

Papac odgovara Hleb: Nisam prozvao vas, predlažem da se isključite iz predizborne kampanje

Predsjednica Uprave Komunalca Maja Hleb jučer je demantirala optužbe koje je protiv Grada, Komunalca i RWE-a iznio HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Krešimir Papac. Hleb je, podsjetimo, istaknula da je kao čelnica Komunalca ponukana štititi poslovni ugled tvrtke te ukazati na netočnosti i tendenciozna podmetanja za koja smatra da su isključivo u izbornu svrhu.

>> Krešimir Papac, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika: KC struja je bacanje pijeska u oči građanima i velika prijevara!

>> Maja Hleb demantira optužbe koje je jučer iznio HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Krešimir Papac

Krešimir Papac danas je reagirao na njen demanti koji je Hleb, podsjetimo, zaključila riječima “Mi u Komunalcu smo svjesni predizbornog vremena i tomu adekvatne retorike, ali ako gospodin Papac nastavi s iznošenjem neistinitih podataka o poslovanju i djelatnosti Komunalca, svakako ćemo protiv njega biti primorani poduzeti odgovarajuće pravne radnje kako bismo zaštitili interese i ugled Komunalca. Kao odvjetnik bi svakako morao znati kako se i u politici mora govoriti istina jer su klevete utužive”.

Odgovor Krešimira Papca prenosimo u cijelosti.

— Poštovana gospođo Hleb, obraćam vam se kao čelnici, kako vi sama sebe nazivate, tvrtke Komunalac za koju tvrdite da sam kao kandidat za gradonačelnika Koprivnice svojim nedavnim izlaganjem na konferenciji za medije, povrijedio čast i ugled kaznenim djelom klevete iz čl.149 st. 1. i 2. Kaznenog zakona.

— Ne razumijem zbog čega ste se Vi našli prozvanom jer po logici predsjednik Uprave takve tvrtke ne odgovara za loše poslovne odluke vlasnika tvrtke, što je u ovom slučaju Grad Koprivnica. Očito ste kao stručnija osoba od Mišela Jakšića, zamjenika koji obnaša dužnost gradonačelnika, stavljeni u nezavidnu poziciju da mi prijetite kaznenim progonom i da pokušate braniti ono što je neobranjivo.

— Ako je moj nastup shvaćen kao napad na tvrtku Komunalac, nešto nije u redu s logikom, mojim ili vašom. Moj je istup bio u predizbornoj kampanji, ali njime štitim gradsku tvrtku Komunalac i njezine djelatnike, a ne obratno. Svoje propitivanje potkrjepljujem dokazima i to samo onima koji su mi bili javno dostupni, a znamo da postoji niz važnih dokumenata za cjelovitu ocjenu koje vi skrivate od svojih građana.

— Nadalje, kazneno djelo klevete podliježe privatnoj tužbi tako da se njime ne prijeti da bi nekome ‘zatvorili usta’ već se navodno oklevetani obraća sudu tražeći zaštitu za nešto već učinjeno.

— Tvrdite da Grad nije kupio Pevec, a kasnije iznosite tvrdnju da je Pevec kupila tvrtka TRG d.o.o. koja je bila u sto postotnom vlasništvu Grada. Ona je sada u sklopu tvrtke Komunalac pa je objektivno vlasnik Peveca Komunalac koji će kredit otplaćivati iz svoje dobiti koja bi se trebala koristiti namjenski, za interes svih građana Koprivnice.

— Kad kažete da Komunalac nije naplatio tražbine velikih korisnika, sami sebe demantirate tvrdnjom da su novog vlasnika prenesene tražbine i dugovi, ali ne govorite o strukturi i odnosu tražbina i dugova.

— To su samo neka od mojih zapažanja po kojima vi sami sebe demantirate pa vam stoga predlažem da se isključite iz predizborne kampanje kao profesionalac i odgovorna čelnica gradske tvrtke.

zatvori