Petak, 3. svibnja 2024.

Kreće li Zvonko prema premijerskom mandatu?

Zvonimir Mršić, bivši gradonačelnik Koprivnice i donedavni predsjednik Uprave Podravke, pojavio se sinoć na predstavljanju liste za Koprivnicu lijeve koalicije.

Dobro je znano da ju predvodi lokalni SDP i najistaknutiji Mišel Jakšić koji nam je rekao da je SDP-ovac Mršić svojim dolaskom dao potporu listi za grad i njenim kandidatima. I ništa više.

Na upit Drave.info znači li Mršićev dolazak na koalicijski skup i njegov povratak u politiku, Jakšić je odgovorio:

– Ne znam, to morate pitati kolegu Mršića.

Zvonimir Mršić lokalnim novinarima nije želio komentirati njegove planove oko mogućeg nastavka političke karijere. No od njegovih stranačkih kolega u gradu doznajemo da to što sada radi uvelike nadilazi granice Koprivnice, “celog sveta prestolnice”.

Da je točna ona “gdje ima dima, ima i vatre”, moguće je zaključiti iz prošlotjednog Večernjakovog članka s bombastičnim naslovom “Mršić mora biti kandidat za premijera, Bernardić je slab”. Vrlo je znakovito da je Zvonko ovu objavu šerao na svom Facebook profilu. Iako je i dalje lokalnim novinarima, barem za sad, zakopčan do grla.

Treba li podsjetiti da su se priče oko Mršićevog povratka u politiku intenzivirale još u vrijeme lobiranja, pregovaranja i postavljanja nove Podravkine uprave? Iako je tvrdio da ga zanima isključivo biznis, ni “premijer Mršić” ne zvuči loše.

U trenucima kad nam Lijepa naša tumara bespućima političke zbilje, mnogi zazivaju jakog oporbenog lidera koji bi mogao okupiti ljevicu i pobijediti na izborima. I dok više nema Zokija, a Bero se pokazao prefinim, Zvonko s istančanim klikerom za politiku i solidnim iskustvom, više je nego dobar kandidat za to.

A k tome ga još prati i glas uspješnog menadžera pod čijim je vodstvom kompanija kojom je upravljao ostvarila povijesne rezultate. Više nego dovoljno za one koji povlače povijesne političke konce u Zagrebu.

A Bero? Sjećate li se njegove izjave početkom ožujka u Koprivnici, nakon potpisivanja Deklaracije o boljem društvu? Na konkretan upit boji li se eventualnog Mršićevog povratka u politiku, predsjednik SDP-a tada nam je odgovorio:

— Ja ga priželjkujem, ja ga se ne bojim.

Je li to još uvijek tako, i što nam svima nose dani pred nama, osim naravno lokalnih izbora, vidjet ćemo. A Mrle sigurno ne čeka pritajeno sa strane, već – kao što imamo prilike čuti, aktivno radi i stvara prilike. Što uostalom i jest odlika njegova karaktera.

zatvori