Utorak, 7. svibnja 2024.

FOTO: VELIKO SLAVLJE Juniori Slavena svladali Rijeku u prvenstvenom derbiju

Juniori Slaven Belupa kao domaćini u Cvetkovcu na igralištu Stari breg dočekali su juniore Rijeke u zaostaloj utakmici MaxTV Prve HNL. Ova utakmici nosila je epitet derbija kola i u potpunosti je to opravdala.

Nakon preokreta i pobjede od 3:2 u Zaprešiću mladi Farmaceuti tražili su novu pobjedu. Trener Ivica Sertić opet nije mogao računati na sve igrače te su tako Čupića, Jajala i Resa zamjenili kadeti Dolček, Lisjak i Svržnjak, a u momčad se vratio mladi reprezentativac Filip Hlevnjak.

Odlično su naši juniori krenuli u utakmicu i već u 8. minuti poveli s 1:0. Nakon jedne polukontre domaćih, Nikšić je promiješao obranu Riječana i poslužio Bogojevića koji mirno zabija za vodstvo. Do kraja poluvremena bilježimo dvije dobre šanse Riječana i tri-četiri izgledne prilike Farmaceuta.

U drugom poluvremenu Riječani su malo pritisnuli te su uzeli posjed Slavenašima što im se isplatilo kada je Dukađin u 75. minuti zabio za poravnanje rezultata. Svjesni da mogu pobijediti u utakmici, Farmaceuti su ubacili u višu brzinu. Samo par minuta kasnije, u 79. minuti, Mihael Mladen mudro je izborio jedanaesterac. Kapetan i prvi motor naših juniora, Kristijan Bistrović, hladnokrvno je zabio za zasluženo vodstvo. Plavi su mirno priveli utakmicu kraju i na kraju utakmice slavili veliku pobjedu.

— Mislim da smo i u ovoj utakmici pokazali svoj karakter da se borimo do zadnje minute kao i u svim ostalim utakmicama ove sezone. Ponekad nas sreća i rezultat nisu mazili, ali sve će se to kad-tad vratiti. Čestitam svim svojim dečkima koji nisu dali 100 nego 120%. Dosta bodova ove sezone moglo bi se pripisati momčadskom duhu i sjajnoj atmosferi koju ova ekipa ima. U nedjelju nam dolazi Hrvatski dragovoljac i nadam se da ćemo pobjedom završiti sezonu. Ujedno pozivam sve navijače da dođu u nedjelju u Cvetkovec i podrže nas u zadnjem prvenstvenom kolu u kojem će nam trebati pobjeda za očuvanje 4. mjesta na tablici — rekao nam je jedan od najboljih na terenu, kapetan Bistrović.

Sastav Slaven Belupa: Slukić, Hlevnjak, Zanjko, Lisjak, Dolček, Hajdinjak, Srbljinović, Bistrović, Mladen, Bogojević, Nikšić (do 64.). Klupa: Božek, A. Ribić, R. Ribić, Olić, Resler, Pavlović, Svržnjak (od 64.)

Važno je spomenuti kako mladi Farmaceuti još nisu izgubili nijednu domaću utakmicu u Cvetkovcu. Predstava protiv Rijeke i ovaj podatak lijepa su pozivnica da u nedjelju u 11 sati dođete podržati mlade Slavenaše koji će u posljednjem kolu protiv Hrvatskog dragovoljca tražiti još jednu pobjedu.

zatvori