Srijeda, 15. svibnja 2024.

JOŠ JEDAN KORAK DO TITULE Podravka izborila finale Kupa

Rukometašice Podravke Vegete svladale su riječki Zamet u polufinalnoj utakmici Kupa Hrvatske. Na Završnici, u Umagu, Podravkašice su pobijedile rezultatom 26:17.

U prvom poluvremenu koprivničke prvakinje nisu se uspjele ozbiljnije rezultatski odvojiti od svojih protivnica čija je najbolja igračica bila golmanica. Ipak, u nastavku susreta Podravka je ubacila u brzinu više i tako slomila otpor Zameta.

Posebno su u drugom poluvremenu raspoložene bile golmanica Ivana Kapitanović koja je skupila 13 obrana te Ekatarina Nemaškalo s osam i Marijeta Vidak sa sedam pogodaka.

Ovom pobjedom Podravkašice su izborile finale kupa Hrvatske u kojem će snage odmjeriti s boljim iz susreta TrešnjevkaDugo Selo. Bez obzira na ekipu koja izbori borbu za pehar Podravka će biti veliki favorit. Utakmica će se igrati u subotu s početkom u 16:30.

POLUFINALNA UTAKMICA HRVATSKOGA KUPA ZA ŽENE

ZAMET – PODRAVKA VEGETA 17:26 (10:13)

UMAG – Sporska dvorana Osnovne škole Marija i Lina. Gledatelja: 150. Suci: Davor Lončar i Zvonimiri Lončar (obojica iz Varaždina). Nadzornik HRS-a: Vladimir Sokol (Topličice).

ZAMET: Lopac-Škrinjar (-), Piršl (13+0); Paurević, Plahinek 1(1), Jerčinović 3, Miočinović 2, Tabar 2, Milosavljević 3, Toto 1, Brkljača, Jelenović 2, Bukvić 2, Jurčić, Visković, Kalčić 1, Dobrić. TRENERICA: Adrijana Prosenjak.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (13+0), Hajduk (-); Zadravec 4(1), Dežić 1(1), Karlovčan, Krsnik 2, Milošević 2, Džono, Nemaškalo 8, I. Mrđen, Vidak 7, Pavlović 1, Gugić, Debelić 1. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Zamet 2(1), Podravka Vegeta 4(2).

ISKLJUČENJA: Zamet 0, Podravka Vegeta 8 minuta (Vidak 2+2, Nemaškalo).

zatvori