Subota, 25. svibnja 2024.

FOTO: HSLS se pomladio i želi preuzeti vlast u gradu: ‘Uvest ćemo jednosmjensku nastavu i pomoći poduzetnicima’

Svoje kandidate za gradonačelnika i njegove zamjenike, kao i kandidacijsku listu za koprivničko Gradsko vijeće, predstavila je danas i Hrvatska socijalno-liberalna stranka.

HSLS-ov kandidat za gradonačelnika, ujedno i nositelj liste za Gradsko vijeće je akademski slikar i nastavnik u koprivničkoj Osnovnoj školi “Đuro Ester” Darko Markić, dok su kandidati za njegove zamjenike profesor u Obrtničkoj školi, diplomirani sanitarni inženjer Marko Vulaković i prvostupnica turističkog menadžmenta Sanja Horvat.

Radi se o mladom kadru s kojim se ova, poprilično nevidljiva stranka u gradu Koprivnici, željela revitalizirati i vratiti nekadašnji identitet.

Snimio Marko Posavec.

Njihov tim, ističu, čine novi, mladi i visokoobrazovani ljudi, a posebno ih veseli što na listi imaju 11 žena i deset muškaraca.

— Što se tiče struke, pokrili smo gotovo sve sfere društva pa tako na listi imamo poduzetnike, profesore, medicinske djelatnike, pedagoge, inženjere, turističke djelatnike i tako dalje. Želimo postati čim vidljiviji i prikupiti što veći broj članova. Radit ćemo i dalje na trajnoj revitalizaciji stranke i iznošenju naših mišljenja i teza vezanih uz razvoj ovog grada — rekao je HSLS-ov kandidat za gradonačelnika Darko Markić.

Za kandidaturu na izborima prikupili su osamstotinjak potpisa, a što se tiče programa, i njima je glavna odrednica jednosmjenska nastava. — Prioritet nam je, za početak, prosvjeta. Smatramo da Koprivnica zaslužuje biti grad znanja, a to ne može postići bez uvođenja jednosmjenske nastave, pod broj jedan. Da bismo to napravili moramo surađivati s poduzetnicima i u korelaciji s otvaranjem novih radnih mjesta što, naravno, Grad ne može sam. To moraju napraviti poduzetnici, a mi im u tome moramo pomoći. Mi znamo kako. Bit će više novca za poduzetnike, odnosno onoga novca koji oni neće morati davati u Grad kao što su do sada morali — pojašnjava Markić te dodaje da bi tako bili konkurentniji na tržištu, ne bi morali smanjivati plaće i zaduživati se.

— Vjerujem da će im tako biti lakše otvoriti proizvodnju, pogotovo u poduzetničkoj zoni koja već ima infrastrukturu, samo se ljudi na to ne odlučuju jer su davanja prevelika — zaključio je te obećao da HSLS ta davanja planira za sve poduzetnike ukinuti u prvih pet godina.

Kandidacijska lista – HSLS
  1. Darko Markić
  2. Stjepan Lončar
  3. Vedrana Erceg-Vrabec
  4. Matija Rušak
  5. Višnja Femec
  6. Krešimir Janach
  7. Sanela Đurkan
  8. Mihael Kivač
  9. Sanja Horvat
  10. Vesna Benotić
  11. Marko Vulaković
  12. Slađana Capek
  13. Stanislav Fajdić
  14. Mirjana Gidija
  15. Dragutin Orban
  16. Željka Đurkan
  17. Hrvoje Ogrinec
  18. Brigita Burek
  19. Ivana Smolak
  20. Željka Jandrašec
  21. Ignacije Mihoković
zatvori