Nedjelja, 28. travnja 2024.

Berba zlatnih medalja hrvača Podravke u Ludbregu

Hrvači Podravke ostvarili su odlične rezultate na turniru u Ludbregu pod nazivom Colluctatio Centrum Mundi.

Što se tiče pojedinačnih rezultata, prva mjesta i zlatne medalje osvojili su Jelena Mijatović, Vida Dina Horvat, Lucija Ledinski, Borna Pavlović, Markus Kovačić, Gabrijel Mijatović, Filip Verčević i Filip Pancer. S obzirom da im je konkurenciju činilo čak 501 hrvač uspjeh je zaista impresivan.

Prema prvim rezultatima, u ekipnom dijelu natjecanja Podravkaši su zauzeli drugo mjesto u konkurenciji 61 kluba iz čak 14 europskih zemalja. Ipak, nakon završenog turniru iz Hrvačkog kluba Podravka stiglo nam je priopćenje:

– Po završetku natjecanja Podravka je primila pehar za osvojeno drugo mjesto, no kasnijim uvidom u bilten natjecanja u ukupni zbroj bodova uračunata je i kategorija od 60-70 kilograma (na turniru kategorija do 80 kilograma) u uzrastu mlađih djevojčica (rođenih 2004.-2006. godine) koja je od strane organizatora desetak dana nadodana kao nova, te koja se prema pismenom očitovanju od strane organizatora (HK Ludbreg) nije trebala uračunavati za ukupni plasman klubova. Računajući bodove iz te kategorije HK Ludbreg je bio četiri boda ispred Podravke, no oduzmu li im se devetnaest bodova iz sporne kategorije dolazimo do zaključka kako je hrvački klub Podravka na drugom izdanju turnira u Ludbregu bio najuspješnije ekipa turnira – priopćenom nam je iz kluba.

zatvori