Petak, 10. svibnja 2024.

HDZ predstavio listu za lokalne izbore: Na našoj su listi motivirani građani Koprivnice i svi su članovi HDZ-a!

Koprivnički HDZ predstavio je javnosti listu koju nudi građanima na predstojećim lokalnim izborima.

Predsjednik Goran Kovačić istakao je da je riječ o motiviranim članovima stranke koji se žele angažirati za dobrobit Koprivnice: — Na ovoj listi su motivirani građani Koprivnice, članovi HDZ-a. Na listi nismo angažirali nestranačke ljude ili kandidate iz drugih stranaka jer smatramo da imamo dosta kvalitetnih mladih i sposobnih ljudi u svojim redovima. Oni svojim djelovanjem mogu promijeniti viziju i poboljšati rad u Koprivnici, za koju smatramo da ne ide u dobrom smjeru.

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Krešimir Papac očekuje izbornu pobjedu, a kao novi, uz to i prvi HDZ-ov gradonačelnik Koprivnice prvo će, kaže, promijeniti pristup načina rada u Gradu Koprivnici:

— To što su na našoj listi samo članovi HDZ-a govori o našoj vjerodostojnosti i odgovornosti. To ne znači da nećemo biti otvoreni prema svima u ovom gradu, ne samo formalno već ćemo prema svima koji će participirati u radu ovog grada pristupiti s punim uvažavanjem. Ja ću prvi kao gradonačelnik odstupiti ako tako ne bude. Neću brojiti krvna zrnca nikome, pa ni politička, bez obzira na to tko donosi ideje. Gledat ćemo samo ono što je najkorisnije za grad. Pa makar u Gradskom vijeću sutra sjedio i moj protukandidat Mišel Jakšić. Uvažavat ćemo svaki dobar prijedlog što do sada nije bio slučaj. Zato oko važnih tema i imamo problema. Da je sve bilo raspravljeno prije donošenja odluka, ne bismo danas imali ovakvog “burgijanja” i negodovanja.

Glavni ciljevi programa koprivničkog HDZ-a su jednosmjenska nastava u osnovnim školama, briga o mladima, stavljanje u punu funkciju poduzetničkih zona u kojima treba otvoriti nova radna mjesta te briga o umirovljenicima, pojasnio je Papac:

— Namjera nam je stanarski dio Doma za stare i nemoćne na Lenišću pretvoriti u bolnički s 24-satnom brigom o stanarima. Preko javno-privatnog partnerstva želimo izgraditi objekte za samostalan život građanima treće životne dobi uz pružanje kompletne tehničke potpore.

Papac je uvjeren da će građani Koprivnice glasati za HDZ-ove kandidate jer aktualna gradska vlast nije u proteklih 8 godina ostvarila što je obećala:

— Ne sumnjam u njihovu dobru želju i vjeru da ovaj grad učine boljim, da promiču interese svih nas građana. No, donosili su puno pogrešnih odluka, poput kupnje Peveca, prodaje plinskog biznisa, ali i neispunjena obećanja izgradnje nove škole te jačanja poduzetničke zone. U kakvom je stanju, mogla bi konkurirati za lokaciju Dana travnjaka koji će ovaj vikend biti u Koprivnici. Aktualna vlast nije zaslužila povjerenje građana i sve je to mjerljivo i provjerljivo.

Kandidat za novog koprivničkog gradonačelnika ima primjedbe i na lokaciju prve “pametne ulice” u gradu:

— Pametne ulice ne trebaju voditi prema sudovima, bankama i hotelima već prema osnovnim školama. Tamo dolaze stotine naših mladih sugrađana i članova njihovih obitelji. Pametne ulice moraju zadovoljiti interese djece i njihove sigurnosti.

HDZ posebnu brigu iskazuje za mlade obitelji, ali i žene, kojima želi omogućiti profesionalni razvoj i karijeru te im omogućiti da ispune i svoje obiteljske obveze.

Odluku o prodaji plinskog biznisa Papac smatra katastrofalnom jer je riječ o prodaji obiteljskog srebra. Bez obzira na zadržan vlasnički udjel od 25%, Grad neće moći znatno utjecati na poslovne procese, smatra Papac te poručuje da su ponude koje sada pljušte, poput jeftinije struje, uobičajene:

— Sada nude i ove dvije LED lampe pa predlažem da promijene svoj slogan: umjesto “Srcem za Koprivnicu” u “S LED lampom za Koprivnicu”.

Na listi koprivničkog HDZ-a je više od 70% novih ljudi, a s 9 članica ispoštovana je i takozvana ženska kvota. HDZ je građanima, poručio je predsjednik Goran Kovačić, ponudio ljude različitih struka koji su uz to prepoznati u svojim radnim sredinama.

Lista HDZ-a za lokalne izbore u Koprivnici

1. Krešimir Papac
2. Goran Kovačić
3. Sonja Celiščak
4. Ernest Forjan
5. Mario Vrbanić
6. Saša Cestar
7. Bernard Vukušić
8. Marina Juratović
9. Snježana Veličan
10. Vesna Križan
11. Zoran Hat
12. Ivan Mesić
13. Marijo Crvtila
14. Lidija Juršetić
15. Đurđica Đurec
16. Mladen Fajdetić
17. Kristina Martinčić
18. Zlatko Hiržin
19. Helena Kovač
20. Ines Car
21. Pero Šaš

HDZ i Mreža formalizirali dogovor o zajedničkim kandidatima za izvršne funkcije u Gradu Koprivnici

Neposredno prije predstavljanja HDZ-ove liste, predsjednici koprivničkog HDZ-a i Mreže nezavisnih lista Goran Kovačić i Miljenko Flajs potpisali su sporazum o isticanju zajedničkih kandidata za izvršne funkcije u Gradu Koprivnici. Tako su formalizirali već objavljene nakane da građanima ponude Krešimira Papca, Sonju Celiščak i Ivicu Suvalja za zajedničke kandidate za gradonačelnika i njegovo dvoje zamjenika.

Kovačić i Flajs izrazili su zadovoljstvo potpisanim sporazumom koji otvara nove mogućnosti suradnje. Predsjednik koprivničke Mreže Flajs dodatno je ocijenio da je riječ o dobrom sporazumu koji je okupio jedinu pravu koprivničku oporbu – Mrežu, HDZ i nezavisnog Suvalja:

— Smatram da je ovaj sporazum ne samo dobar već i logičan. Mreža u budućoj gradskoj vlasti može surađivati samo s onima koji su bili u oporbi. Uvjeren sam da će ovo u budućnosti biti pobjednička ekipa koja će grad voditi u stabilniju i bolju budućnost — rekao je Flajs.

zatvori