Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Norijada je gotova i protekla je prilično mirno, samo je jedan policajac ostao bez kape

Završilo je trodnevno slavlje koprivničkih maturanata, tradicionalno zvano norijadom.

Učenici završnih razreda srednjih škola ove su godine umjesto u parku slavili pokraj ostataka starih gradskih bedema – na Bašći, gdje su na raspolaganju imali veliki šator s klupama, DJ-a, glazbu, rasvjetu, šank i sanitarni čvor.

>> FOTO/VIDEO: TULUM ZA PAMĆENJE! Pogledajte vrhunsku atmosferu na norijadi

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke doznajemo da tijekom protekla tri dana nisu zabilježeni nikakvi incidenti povezani s maturantima, osim jednoga: jedna je osoba policijskom službeniku prilikom redovnog osiguranja norijade skinula kapu. Time je počinila prekršaj vrijeđanja i omalovažanja službene osobe te je zadržana do otriježnjenja.

Snimio Marko Posavec.

Doznajemo također i kako je hitna pomoć intervenirala u nekoliko navrata i to uglavnom zbog prekomjerne konzumacije alkohola.

Manji broj građana nakon prve večeri norijade požalio se na glasnu glazbu koja je dopirala sa sajmišta, a tu i tamo po gradu je bilo i manjih šteta poput “odbjeglih” kanti za smeće, oštećenog ukrasnog bilja i slično.

Sve u svemu, ovogodišnja norijada protekla je zaista mirno ili u svakom slučaju nije bila ništa dramatičnija od tipičnog koprivničkog vikenda; možemo reći da je bila i mirnija s obzirom na to da policija nije evidentirala gotovo nijedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira, osim tučnjave ispred trgovine u Ulici braće Radić u ranim jutarnjim satima četvrtka.

Snimio Marko Posavec.
zatvori