Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Vikend prognoza: sunce pa toplo pa kiša pa vjetar pa hladnije…

Vikend pred nama donosi nam promjenu vremena. Neće to biti nikakve velike drame u atmosferi, ali niz stabilnih i toplih dana ipak će se nakratko prekinuti.

U subotu će još biti nešto sunca, ali na nebu će se ipak početi gomilati oblaci, prema kraju dana sve više. Poslijepodne su mogući lokalni grmljavinski pljuskovi; prognostički modeli upućuju na to da će ih većina ipak ostati podalje od naših krajeva, ali ako ćete se baviti aktivnostima na otvorenom, držite jedno oko na nebu. Da se nešto događa gore na nebu pokazat će nam i umjeren sjeveroistočni vjetar s kojim će poslijepodne biti malo svježije: ne baš hladno, tu negdje oko 20 stupnjeva.

Noć na nedjelju i nedjeljno jutro donose nam kišu koja će nam stići sa sjeveroistoka. Čini se da s njom neće biti neke velike grmljavine, no tu i tamo nebo se ipak može malo oglasiti zvučnim i svjetlosnim efektima. Sama nedjelja bit će promjenjivo oblačna s više sunca u drugom dijelu dana. Puhat će, međutim, jak sjeverni vjetar pa će biti i hladnije: ujutro oko 12, poslijepodne tako negdje oko 18 stupnjeva.

Nakon te promjene vrijeme će se u prvoj polovici idućeg tjedna stabilizirati, a što će biti dalje, vidjet ćemo. Prognostički modeli sugeriraju da nas u prvim danima lipnja čekaju i prve prave ljetne vrućine.

Za kraj donosimo vam nekoliko fotografija koje smo zabilježili danas u centru Koprivnice.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori