Utorak, 7. svibnja 2024.

FOTO Slaven Belupo upisao i drugu domaću pobjedu u nizu, debitirao mladi Mladen

Nogometaši Slaven Belupa došli su do druge uzastopne pobjede na domaćem terenu. Nakon Dinama, na koprivničkom Gradskom stadionu pala je i Istra 1961 rezultatom 2:0. Utakmica se igrala u sklopu 32. kola Prve hrvatske nogometne lige.

Bolje su susret otvorili gosti te su u 10. minuti zaprijetili preko Ljubanovića, ali je siguran bio golman Slavena Marković. Farmaceuti su prvu veliku priliku imali u 38. minuti kada je Heber pogodio gredu. Kao da je to bio nagovještaj da će koprivnički prvoligaš doći do vodstva. U 44. minuti Burić je pronašao Katića koji zabija za 1:0.

U drugom poluvremenu Slaven je sve riješio u 49. minuti kada je Heberov udarac obranio vratar Istre Ivušić. Na njegovu žalost odbio ju je samo do Ivanovskog koji je zabio svoj deveti pogodak u sezoni. Do kraja susreta Slaven je rutinski očuvao prednost, a valja izdvojiti prvi nastup juniora Mladena koji je u 73. minuti zamijenio Ivanovskog.

Novom pobjedom Farmaceuti su se vratili na peto mjesto prvenstvene ljestvice s 38 osvojenih bodova, dva više od šestoplasirane Lokomotive. Iduće subote Slaven Belupo gostovat će kod Osijeka u sklopu 33. kola Prve hrvatske nogometne lige.

zatvori