Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Podravka napravila još jedan korak prema tituli, idući tjedan završnica Kupa

Rukometašice Podravke Vegete upisale su još jednu laganu prvenstvenu pobjedu. U 23. kolu Prve hrvatske rukometne lige, u sportskoj dvorani koprivničke Gimnazije Fran Galović svladale su zagrebačku Trešnjevku rezultatom 27:19.

Podravkašice su od početka susreta igrale agresivno u obrani i raspucano u napadu. Sugerirao je to rezultat na semaforu koji je bio 5:1. Ipak, gošće su uspjele doći do 5:5 i barem na trenutak zakomplicirati utakmicu. Bio je to dovoljan znak rukometašicama koprivničkog prvoligaša da još jednom ubace u brzinu više te se do kraja prvog dijela razlika popela do plus 8.

U drugom poluvremenu gledali smo rutinsko odrađivanje posla Podravkašica. Razlika se penjala i do plus 10, a kranji rezultat bio je 27:19. Najraspucanija u redovima Podravke bila je Nikolina Zadravec koja je zabila 11 pogodaka i to sve u prvih 30 minuta.

Ovim rezultatom Podravka je došla još jedan korak bliže tituli. Do kraja prvenstva ostala su samo tri kola, a koprivničke prvakinje imaju stopostotan učinak. Idućeg tjedna, točnije u četvrtak, Podravkašice će na Final Fouru u Umagu igrati polufinale Kupa s riječkim Zametom. Finale, u kojem ćemo gotovo sigurno gledati naše rukometašice igrat će se u subotu, a protivnice će im biti bolje iz susreta Trešnjevka – Dugo Selo.

zatvori