Petak, 24. svibnja 2024.

FOTO Nemčići učili abecedu na zabavan i poučan način

U sedmom Tjednu botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki, učenici 1. c razreda Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” s učiteljicom Đurđicom Poštom i 1. razreda Područne škole Reka s učiteljicom Sanjom Figač uspješno su odradili međurazredni projekt “Zdrava abeceda”.

Zadatak svakog učenika bio je izraditi vlastitu slovaricu u kojoj će na zadano slovo napisati i nacrtati voće, povrće ili začinsko bilje. Svoje slovarice su predstavili pred svojim prijateljima i roditeljima prošlog petka u školskoj knjižnici Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski”.

Ujedno je učenik 1. c razreda Marko Pavlic predstavio edukativne puzzle “Zdrava abeceda” koja se može koristiti tijekom obrada nastavnih sadržaja. Nakon otvorenja izložbe, učenici i roditelji su druženje zaokružili finim kolačima od maka, kopriva, mrkve i rogača.

Ovim projektom učenici su naučili i utvrdili abecedu na zabavan i edukativan način te time objedinili sadržaje hrvatskog jezika, prirode i društva, građanskog odgoja i obrazovanja te zdravstvenog odgoja.

zatvori