Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO Naša Martina Gregur važna karika na Susretima frizera i kozmetičara

Na netom održanim Susretima frizera i kozmetičara Hrvatske u okviru kojih je održano Otvoreno prvenstvu frizera i kozmetičara Hrvatske, aktivnu je ulogu imala i koprivnička frizerka Martina Gregur.

– Natjecanje je organizirala Hrvatska obrtnička komora, odnosno njen Ceh frizera i kozmetičara. Zadovoljni smo što je natjecanje dobilo punu potporu HOK-a, što se vidi i u činjenici da je predsjednik organizacijskog odbora bio gospodin Mirza Šabić, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore, čime je olakšano djelovanje odbora, odnosno nas koji smo operativno pripremali natjecanje. U Odboru su inače bili Ivica Zanetti, predsjednik Ceha frizera i kozmetičara u HOK-u te Klaudija Fadljević Gomerčić i ja, kao članice Ceha frizera i kozmetičara HOK – ispričala nam je koprivnička frizerka.

Ustupila Martina Gregur.

Prvenstvo se održavalo na zagrebačkom Velesajmu, a na njemu su osim hrvatskih frizera sudjelovali i frizeri iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

– Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 70 natjecatelja u 13 kategorija. Drago mi je da se aktivnijim pristupom u organizaciji postigao veći odaziv frizera iz čitave zemlje, ali i inozemstva, a nadam se da će u budućnosti biti veći i odaziv frizera iz Podravine i Prigorja koji će sudjelovanjem doprinijeti natjecanju, ali i vlastitom razvoju, odnosno nadogradnji, kako kroz upoznavanje s trendovima u struci kroz radove drugih natjecatelja, tako i kroz druge sadržaje odnosno aktivnosti koje se održavaju u okviru natjecanja. To će sigurno pomoći razvoju struke. Kažem, nadam se da će se to promijeniti u narednom razdoblju, odnosno da će se broj od dvoje natjecatelja iz našeg kraja, iduće godine povećati barem na pet. Isto tako, nadam se da će se za natjecanje zainteresirati i netko iz Koprivnice – kaže Gregur.

Ustupila Martina Gregur.

Osim kao član Organizacijskog odbora Susreta, Martina Gregur na natjecanju je i sudila u većini kategorija.

– Kao sutkinji koja je sudila na natjecanjima u Seoulu, Parizu, Milanu, Frankfurtu i drugdje, posebno mi je bilo drago vidjeti velik broj mladih, zainteresiranih frizera, posebno u kategoriji vjenčane frizure za juniore što znači da kod mladih postoji volja i motiv za napredovanjem te stjecanjem novih znanja i vještina, a to je dobar preduvjet da se stvori jezgra koja bi se u budućnosti mogla pripremati za Europska ili Svjetska natjecanja – rekla nam je.

Ustupila Martina Gregur.

Martina Gregur smatra kako je jedna od važnijih značajki ovakvih natjecanja međusobna komunikacija i razmjena ideja kako bi se radilo na poboljšavanju svih elemenata koji čine struku:

– Za sve sudionike Susreta frizera i kozmetičara Hrvatske pripremljena je i panel rasprava kojoj su se odazvali predstavnici svih institucija značajnih za strukovno obrazovanje, što nam je kao organizatoru bilo važno, jer je tema bila Budućnost obrazovanja za osobne usluge. Otvorena su mnoga pitanja koja se tiču suradnje i povezanosti nadležnih ministarstava, HOK-a, škola i obrtnika, kao i budućnosti strukovnog obrazovanja, a sve kako bi se donijeli što bolji zaključci koji će biti predloženi za usvajanje prilikom donošenja nove kurikularne reforme. Jednako tako, obrtnici su mogli postavljati pitanja, na koja su im odgovarali oni koji svojim radom utječu na njihovo poslovanje, ali i koji mogu inicirati promjene, tamo gdje se zaključi da su one nužne.

zatvori