Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO Koprivnica promašivala, Osijek kažnjavao, Bojan Tucaković vodit će momčad do kraja sezone

Nogometaši Koprivnice upisali su nesretan poraz u 26. kolu Treće hrvatske nogometne lige Istok. Na koprivničkom Gradskom stadionu slavila je druga momčad Osijeka rezultatom 0:2, iako su po igri Zeleni zaslužili puno više.

Koprivnički trećeligaš odigrao je odličnu utakmicu, a posebno valja izdvojiti izvrsnih sat vremena u kojima je propustio nekoliko odličnih šansi. U prvom poluvremenu stopostotnu priliku imao je kapetan Tucaković, ali je gostujući vratar izvrsnom reakcijom obranio situaciju jedan na jedan. Valja izdvojiti i odlične šanse Zirduma kojeg su centimetri dijelili od pogotka nakon udarca glavom i Ivanovića koji se u jednoj gužvi odlično snašao, ali je u udarcu nedostajalo snage pa ju je stoper Osijeka izbio ispred gol-linije.

Nastavak susreta krenuo je na najnesretniji mogući način. Gosti su povukli brzu kontru, centrirali s krila, a Zirdum je nesretno centaršut glavom pospremio u vlastitu mrežu. S obzirom da je lopta prolazila unutar pet metara u kaznenom prostoru Koprivnice, dojma smo da je vratar Tihelka morao bolje reagirati. Mladi stoper mogao se iskupiti za autogol samo nekoliko minuta kasnije kada se našao u izvrsnoj prilici. S desetak metara neometan je poslao loptu visoko iznad vrata Osijeka.

Do kraja susreta Koprivnica je na sve načine pokušavala doći do gola. Najbolju šansu imao je Kovačić, ali se njegovom udarcu ispriječila stativa, dok Kudumija nije imao dovoljno mirnoće pred sam kraj utakmice pa je njegov šut otišao preko gola. Silne promašaje Zelenih gosti su kaznili u sudačkoj nadoknadi kada su iz jedne kontre zabili za konačnih 0:2. U sastavu koprivničkog trećeligaša valja izdvojiti napadača Ivanovića koji je danas djelovao neuhvatljivo za Osječane.

Mladi Zirdum u sudaru glavama zaradio je posjekotinu iznad desnog oka. Snimio Luka Šarlija.

– Mislim da smo odigrali pravu utakmicu, ali, nažalost, rezultatski lošu po nas. Morali smo zabiti sve te silne šanse koje smo imali i sigurno da bi ishod bio u potpunosti drugačiji da je samo jedna od barem četiri izvrsne koje smo imali ušla u gol. Presjekao nas je nesretan gol, a ta nesreća nas prati tijekom cijele sezone. Izrazito sam ponosan na sve mlade dečke, naše juniore, koji su danas igrali. Za iduće kolo nam se vraćaju Bubnjić i Pavlović pa ćemo se donekle ekipirati. Idemo odraditi dobar tjedan i spremiti se za Vukovar. Dečki odlično treniraju, rade stvarno visokim intezitetom, zalažu se. Svi skupa radimo maksimalno i jednostavno moramo skupiti glave i privesti ovu sezonu kraju – rekao nam je kapetan Koprivnice Bojan Tucaković.

Što se tiče novosti o treneru, direktor kluba Slavko Tucaković potvrdio nam je da nije došlo do dogovora niti s jednim trenerom te da će do kraja ove sezone momčad voditi kapetan Koprivnice. Logičan je to odabir s obzirom da Zeleni ne mogu niti gore niti dole na ljestvici, a plaćati nekoga da vodi samo četiri kola nema smisla. Također, rekao nam je kako Josip Omrčen-Čeko nije u kombinacijama za klupu koprivničkog trećeligaša.

Koprivnica je pretposljednja momčad lige s 22 osvojena boda, deset više od posljednje Višnjevca.

KOPRIVNICA – OSIJEK II 0:2 (Zirdum – ag 48′ Čikvar 90+4′)

KOPRIVNICA: Tihelka – Tucaković, Koren, Zirdum, Sminderovac – Međurečan, Srbljinović, Kovačić – Novak, Ivanović, Tkalčić. Još su igrali: Tuba, Kudumija i Šokec.

 

zatvori