Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Prvi Kongres sestrinstva Podravine i Prigorja počeo je danas u Koprivnici

Međunarodni je dan sestrinstva. Tim povodom županijska podružnica Hrvatske udruge medicinskih sestara organizirala je prvi Kongres sestrinstva Koprivničko-križevačke županije i to na temu ‘Komplementarnost komuniciranja’.

Kongres se održava danas i sutra u koprivničkom Domoljubu u organizaciji Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek” te pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije.

Kongres je stoga otvorio župan Darko Koren. Čestitajući im njihov dan, podsjetio je na važnost i ulogu medicinskih sestara i tehničara na svim zdravstvenim razinama te im zahvalio na doprinosu njihovoj plemenitoj i humanoj profesiji.

Podsjetio je i da Županija sektoru zdravstva, uz školstvo, pridaje povećanu pažnju kad su u pitanju projekti i ulaganja, dok u financijskom smislu zdravstvo zauzima gotovo polovicu županijskog proračuna.

Recimo i da u našoj županiji djeluje 841 medicinska sestra i tehničar. Njih 191 ima višu razinu školovanja. Svi su oni iznimno zainteresirani za razvoj svoje struke. Tome u prilog govori i činjenica da je prijavljeno 49 izlaganja na koprivničkom kongresu.

zatvori