Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Jurica Srbiš pobjednik Memorijala Stjepana Vrbana

Dana 28. svibnja 2017. godine u Društvenom domu Starigrad održan je međunarodni brzopotezni šahovski turnir ‘Memorijal Stjepana Vrbana’ na kojem je nastupio 91 igrač iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Mađarske i Ukrajine.

Sudjelovala su 82 igrača s međunarodnim rejtingom, od kojih 5 međunarodnih i 8 FIDE majstora.

Odličan uspjeh postigli su šahisti Šahovskog kluba Podravka koji su imali četiri igrača u prvih pet mjesta. Sva četvorica igrača Podravke su standardni prvotimci koji se ove godine natječu u 1A Hrvatskoj ligi.

Pobjednik turnira je FIDE majstor Jurica Srbiš, drugi je bio međunarodni majstor Artur Frolov iz Ukrajine, treći je FIDE majstor Mladen Vrban, četvrti FIDE majstor Zvonimir Iveković, a peti FIDE majstor Matija Ostović.

Od ostalih koprivničkih šahista, 13 mjesto pripalo je Zvonku Petroviću, a 18. Zoranu Bijaču, obojica članovi Šahovskog kluba Koprivnica.

Društveni dom u Starigradu, 10. i 11. lipnja ponovno će ugostiti najmlađe šahiste na otvorenom kadetskom turniru u čast nedavno preminulog igrača Šahovskog kluba Koprivnica i voditelja koprivničke šahovske škole Stjepana Kamenečkog.

Ovaj turnir bit će ujedno i posljednja priprema uoči odlaska na državno kadetsko prvenstvo u Trogiru od 16. do 22. lipnja.

zatvori