Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Farmaceuti u odličnoj atmosferi i pred punim Gradskim stadionom izgubili od Rijeke

Nogometaši Slaven Belupa večeras su na koprivničkom Gradskom stadionu pred gotovo tri tisuće ljudi ugostili lidera prvenstva Rijeku koja u Koprivnici nije slavila u posljednih pet susreta. Ipak, danas su Riječani, u najvažnijem mogućem trenutku za njih, došli do tri boda rezultatom 0:2.

Utakmica je bila od posebnog značaja za goste jer su u velikoj borbi za naslov prvaka. S obzirom na to da je Dinamo svladao Istru, Rijeka je imala imperativ pobjede kako bi ostala dva kola prije kraja prvenstva na pet bodova prednosti ispred Zagrepčana. Trener Slavena Željko Kopić vratio je u prvi sastav Markovića i Ivanovskog koji su propustili utakmicu protiv Osijeka zbog crijevne viroze. Mjesto u prvih 11 ponovno je zauzeo i Katić koji se vratio nakon žutih kartona.

U prvih desetak minuta gledali smo, kako se popularno kaže, ispitivanje snaga s obje strane, a onda je u 14. minuti povela Rijeka praktički iz ničega. Po lijevoj strani probio je Žuta i uputio centaršut, lopta se odbijala unutar 10 metara od golmana Slavena Markovića da bi na kraju došla do Andrijaševića koji iz okreta šalje loptu u gol za 0:1. Četiri minute kasnije svoj udarac je oprobao Heber, ali je vratar Prskalo vršcima prstiju odbio loptu u korner.

Smirila se utakmica nakon toga, igralo se uglavnom oko sredine terena, sve do 33. minute kada je Bouadla pucao iz slobodnog udarca, ali je vratar Rijeke još jednom bio siguran. Desetak minuta kasnije novi šok za koprivničku publiku. Izborio se za jednu loptu u šesnaestercu Vešović, pucao snažno s desetak metara, iskosa s desne strane, a vratar Marković nije uspio zaustaviti njegov udarac. Lopta mu se kroz ruke prošuljala prema golu i prošla liniju.

U drugom poluvremenu vidjeli smo taktičku promjenu trenera Željka Kopića. Iz 4-2-3-1 sustava svoje igrače je poslao na terenu u sustavu 3-5-2. Katić se s veznog preselio na stopera, dok se Christensen s desnog krila pomaknuo na poziciju iza dvojice napadača, Ivanovskog i Hebera.

Mirno je počeo nastavak susreta. Rijeka, kojoj je rezultat itekako odgovarao, čekala je Slaven na svojoj polovici i vrebala iz kontre. Prvu priliku, ako je uopće tako možemo nazvati, vidjeli smo u 61. minuti kada je Heber okušao svoj udarac s gotovo trideset metara, ali je poslao loptu visoko iznad vrata. Nekoliko minuta kasnije gosti su imali priliku za povećanje vodstva. Nakon prekrasne akcije lopta je došla do Bezjaka koji ju je cijelu promašio i tako propustio odličnu priliku. U 70. minuti pokušao je Ivanovski s desne strane iskosa, ali je lopta otišla pokraj vratnice.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, a nismo vidjeli ni opasnije šanse na obje strane. Svakako valja pohvaliti odličnu atmosferu na koprivničkom Gradskom stadionu. Riječka Armada tijekom cijelog susreta bučno je bodrila svoju momčad i nosila ju do tri boda. Ovim porazom Slaven je ostao na šestom mjestu prvenstvene ljestvice s 38 osvojenih bodova. Farmaceute do kraja sezone čekaju još dva susreta – gostovanje u Zagrebu kod Lokomotive u subotu te domaća utakmica protiv Hajduka sedam dana kasnije.

MAXTV PRVA LIGA, 34. KOLO:

SLAVEN BELUPO – RIJEKA 0:2 (0:2)

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja: 2751. Glavni sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb). Pomoćnici: Ivica Modrić (Zagreb) i Igor Krmar (Zagreb). Četvrti sudac: Goran Pataki (Đakovo). Kontrolor: Vlado Svilokos (Sisak). Delegat: Ivica Šparavec (Samobor).

SLAVEN BELUPO (4-3-3): Marković – Purić, Musa, Jovičić (od 70. Aliti), Melnjak (od 64. Barić) – Christensen (od 75. Bogojević), Katić, Burić – Ivanovski, Heber, Bouadla. TRENER: Željko Kopić.

RIJEKA (4-2-3-1): Prskalo – Ristovski, Elez, Župarić, Zuta – Bradarić, Mišić – Vešović (od 76. Čanađija), Gavranović (od 58. Maleš), Bezjak – Andrijašević. TRENER: Matjaž Kek.

STRIJELCI: 0:1 Andrijašević 14′, 0:2 Gavranović 42′

 

zatvori