Srijeda, 29. svibnja 2024.

Na ovogodišnjem Festivalu Dobrog pastira nastupa čak 16 izvođača

U župnoj crkvi sv. Nikole biskupa u Koprivnici sutra, u nedjelju, održat će se Festival Dobrog Pastira. Ovogodišnji Festival je 12. po redu, a nazočit će mu i biskup Josip Mrzljak.

Četvrta vazmena nedjelja ili nedjelja Dobrog Pastira u Crkvi se obilježava kao Svjetski molitveni dan za sveta duhovna zvanja. Tim će povodom od 16 sati u župi nastupiti solisti i zborovi mladih iz župnih i samostanskih zajednica Varaždinske biskupije, a najveći dio izvođača ove godine dolazi upravo iz Podravine.

Tako će na festivalu nastupiti Dječji zbor župa grada Koprivnice, zatim zborovi mladih ‘Ime ljubavi’, ‘Stepinčeva mladež’ i ‘Eshaton’ kao i solistice Sara Tomić te Martina Tomas iz Koprivnice. Od solista tu su još Luka Kapitanić iz Virja, Vesna Posavec iz Kneginca te Anita Vincek iz Varaždina.

Koncert će još održati zborovi ‘Benedictus’ iz Kloštra Podravskog i ‘Iuventus Christi’ iz Đurđevca, zatim zbor mladih ‘Svih Svetih’ iz Podravskih Sesveta, ‘Svjetlost svijeta’ iz župe Ivanec te Zbor mladih varaždinske biskupije.

Osim izvođača s područja Varaždinske biskupije, svake godine nastupaju i gostujući izvođači, a ove godine to će biti Čedo i Matija Antolić.

Festival organizira Ured za pastoral duhovnih zvanja i ministranata Varaždinske biskupije, kojem je na čelu vlč. Siniša Dudašek, a uzvanike će kroz program voditi Tanja Popec.

zatvori