Srijeda, 8. svibnja 2024.

Farmaceuti izgubili od Lokomotive, Ivanovski promašio izjednačenje

Nogometaši Slaven Belupa upisali su poraz u 35. kolu Prve hrvatske nogometne lige na gostovanju kod Lokomotive. Zagrepčani su slavili rezultatom 2:1.

Današnja utakmica bila je izravna borba za peto mjesto prvenstvene ljestvice koje su s ova tri boda osigurali igrači Lokomotive. Farmaceuti će najvjerojatnije ostati na kraju šesti, iako ih Istra koja ima pet bodova, ali i utakmicu manje, još uvijek može prestići.

Što se tiče susreta u Zagrebu, koprivnički prvoligaš je cijelu utakmicu imao više od igre. Držao je loptu u svom posjedu, ali se to nije pokazalo dovoljnim da Slaven osvoji barem bod. U prvom poluvremenu nismo vidjeli puno. Heber i Arap su pokušavali, ali nisu bili precizni, dok, s druge strane, Lokomotiva nije imala niti jednu situaciju pred golmanom Markovićem. Tako je bilo sve do 44. minute kada je sudac Gabrilo dosudio jedanaesterac za domaćina koji je realizirao Majer za 1:0.

U nastavku susreta nismo dugo čekali na izjednačenje. Već nakon pet minuta igre odlično je po desnoj strani prošao Purić i centrirao na glavu Ivanovskog koji nije imao težak zadatak te je glavom zabio za 1:1. Nastavio je Slaven s dominacijom, ali bez konkretnijih prilika. Iako nismo gledali bajnu igru, dojam je bio da, ako ćemo vidjeti gol, vidjet ćemo ga u mreži Lokomotive.

Ipak, kapetan domaćina Capan dokazao nam je da smo u krivu. Nakon jednog centaršuta u kazneni prostor Slavena pogodio je za 2:1 i tako donio svojoj momčadi, ispostavilo se kasnije, tri boda vrijedna petog mjesta prvenstvene ljestvice. Nekoliko minuta prije kraja susreta Ivanovski je imao priliku za izjednačenje, ali napadač koprivničkog prvoligaša u situaciji jedan na jedan s domaćim golmanom uputio je loš udarac kojeg je Šemper obranio. Izglednu šansu imao je u Burić u 90. minuti, ali je promašio loptu i, baš kao i Ivanovski, propustio zabiti za 2:2.

Ovim rezultatom Slaven je ostao na šestom mjestu prvenstvene ljestvice s 38 osvojenih bodova. U posljednjem susretu ove sezone, idućeg vikenda, na koprivničkom Gradskom stadionu Farmaceuti će ugostiti splitski Hajduk.

MAXTV PRVA LIGA, 35. KOLO:

LOKOMOTIVA – SLAVEN BELUPO 2:1 (1:0)

ZAGREB – Stadion u Kranjčevićevoj (Zagreb). Glavni sudac: Goran Gabrilo (Split). Pomoćnici: Mario Pepur i Hrvoje Radić. Četvrti sudac: Duje Strukan.

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Šemper – Karačić (od 67′ Kolinger), Majstorović, Rrahmani, Valentić – Capan, Šunjić, Grezda, Majer, Doležal (od 55′ Halilović) – Antunović (od 79′ Radonjić). TRENER: Mario Tokić.

SLAVEN BELUPO (4-3-3): Marković – Purić, Katić, Musa, Melnjak – Christensen, Burić, Bouadla – Arap, Ivanovski, Heber. TRENER: Željko Kopić.

STRIJELCI: Majer 44′ (11m), Ivanovski 50′, Capan 82′

zatvori