Srijeda, 22. svibnja 2024.

DRAMA U BORBI ZA OPSTANAK Četiri momčadi u borbi za ‘goli život’, tko će zadržati status drugoligaša?

Prava drama čeka nas ovog vikenda u borbi za opstanak u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi. Čak četiri momčadi pokušat će izbjeći posljednja dva mjesta lige koja vode u niži rang. Herešinski Omladinac, Reka, Gornja Rijeka i Viktorija iz Vojakovca ne spavaju mirno već danima jer plešu na rubu ispadanja u Treću ligu.

U posljednje ovosezonsko kolo Omladinac ulazi s 25 bodova koliko ima i Reka. Gornja Rijeka na pretposljednjem mjestu prvenstvene ljestvice ima bod manje, dok posljednja Viktorija na svom kontu ima 23 boda. U direktnom dvoboju Reka i Gornja Rijeka borit će se za svoj drugoligaški status, Viktorija će na svom travnjaku igrati protiv Hrvatskog bojovnika, dok Omladinac ima gotovo nemogući zadatak na gostovanju u Ferdinandovcu.

Mnogo je kombinacija, njih čak 27, i u svakoj od njih netko bi drugi ostao u ligi. Postoji mogućnost da dvije ili čak tri ekipe imaju isti broj bodova pa bi se gledali njihovi međusobni omjeri u ovoj sezoni. Jedno je sigurno, Viktoriji i Gornjoj Rijeci u posljednjem kolu igraju samo pobjede s tim da Vojakovčani ne ovise sami o sebi jer ako Reka i Omladinac upišu pobjede neće ih moći stići.

Ipak, iako trenutno ima najveći broj bodova na svom kontu, kao glavni favorit za ispadanje slovi Omladinac. Herešinčani će teško do boda u Ferdinandovcu, što bi značilo da će ih Reka ili Gornja Rijeka sigurno preskočiti, a vrlo vjerojatno i Viktorija koja na svom travnjaku ima dobre šanse doći do tri boda protiv Hrvatskog bojovnika. Najjednostavnije je zaključiti da ćemo puno pametniji biti nakon što se sve utakmice posljednjeg kola ovog vikenda odigraju. Iako su sva četiri kluba koja su se našla u ovoj situaciji sigurno željela ovakav scenariji zaobići u širokom luku, drame u zadnjim kolima su ono što svi ljubitelji nogometa vole i s nestrpljenjem očekuju.

Evo i naše prognoze:

Viktorija – Hrvatski bojovnik 1
Reka – Gornja Rijeka 1
Ferdinandovac – Omladinac 1

Imaginarna ljestvica:

Reka 28
Viktorija 26
Omladinac 25
Gornja Rijeka 24

zatvori