Petak, 26. travnja 2024.

Darko Koren: ‘Drugi će ponuditi puno ambicioznije programe, no samo mi znamo što je realno moguće’

Potpisivanjem sporazuma o suradnji, politička platforma Mreža nezavisnih lista i Hrvatska demokratska zajednica formalizirale su još ranije najavljenu koaliciju za predstojeće lokalne izbore u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Program pod sloganom “Najbolje za županiju” predstavlja nastavak kontinuiteta što i jest realnost ovog prostora, pojasnio je Darko Koren koji ide u borbu za još jedan mandat župana:

— Kad kažemo najbolje za županiju, onda u tom našem planu i programu obuhvaćamo sva područja koja su bitna za zajednicu u kojoj živimo u našoj Koprivničko-križevačkoj županiji. Naš je predizborni program temeljen na kontinuitetu i realnim ostvarivim planovima, a cilj je stvaranje županije budućnosti.

Ustupio Dino Valeš.

Koren je upozorio da će drugi sigurno žiteljima Podravine i Prigorja ponuditi puno ambicioznije i primamljivije programe, no što je realno moguće, znaju oni koji već sada uspješno vode županiju:

— Ja znam što se može napraviti. I moji suradnici, moji zamjenici i svi oni koji su nas podržavali sve ovo vrijeme i koji će nas i nadalje podržavati znaju, jer imaju iskustva, jer su i do sada radili. Također jedna od poruka ljudima naše političke ponude za sljedeće mandatno razdoblje jest da biraju provjereno, da biraju ljude koji znaju o čemu govore i koji znaju što rade.

Kandidat za zamjenika, još uvijek aktualni dožupan HDZ-ov Darko Sobota istakao je da se program Mreže i HDZ-a temelji na županijskoj Razvojnoj strategiji 2014. – 2020.

— Taj je program moguć, ostvariv i realan. U njemu nema laži i neistina, a najmanje ima populizma. Zapravo se usuđujem reći da ga uopće nema. Danas se populizmom svi služe, a pitanje je razumiju li uopće županijsku Razvojnu strategiju i imaju li ovakve rezultate koje smo mi već, vodeći ovu županiju i njene općine i gradove, postigli.

Ustupio Dino Valeš.

Nezavisni kandidat za zamjenika župana s HDZ-ove liste, ravnatelj koprivničke Obrtničke škole Ratimir Ljubić rekao je da je spreman nastaviti dobar posao kojega je započeo njegov prethodnik Ivan Pal:

— Naše škole su kvalitetne i dobro razvijene. No, moramo poboljšati njihove materijalne uvjete, negdje izgraditi i nove zgrade. Jako je važno ulagati u nastavnički kadar – omogućiti ljudima usavršavanja i omogućiti im materijalni suport županije. Također, vrlo je bitno potaknuti škole na povlačenje novca iz EU fondova. Neke su škole u tome vrlo uspješne, neke nisu. No treba ljude potaknuti na taj angažman jer tako dobivena bespovratna sredstva dobro su došla školama za njihov napredak.

Ustupio Dino Valeš.

Koren je podsjetio na to da je s Darkom Sobotom i Ratimirom Ljubićem kandidat za izvršne funkcije u županiji, no njihove političke opcije – Mreža i HDZ – biračima će ponuditi samostalne liste. Danas potpisanom koalicijskom sporazumu još će se pridružiti i Hrvatska demokršćanska stranka i HSLS. Hoće li potporu ostalih stranaka koje imaju i verificirati, još nije odlučeno, no Koren je istakao i da imaju potporu velikog broja istaknutih pojedinaca.

Recimo i da je nositelj Mrežine liste Darko Koren. Među prvih pet su potpredsjednici stranke – iza Korena je Miljenko Flajs iz Koprivnice, potom slijede Vjekoslav Majetić iz Ferdinandovca, Đurđica Mustaf iz Koprivničkih Bregi, Goran Gregurek iz Križevaca i Željko Šantić iz Novog Virja.

Ustupio Dino Valeš.

Potom slijede Mrežini kandidati za općinske načelnike – Ivica Srbljinović iz Gornje Rijeke i Kristina Furkes, koju je Mreža kandidirala za načelnicu Koprivničkog Ivanca.

Nositelj HDZ-ove liste je Darko Sobota. Drugi je Ratimir Ljubić, treći aktualni saborski zastupnik Damir Felak, a odmah do njega je dr. Stjepan Milinković. Potom slijede dr. Mato Devčić, Verica Rupčić, Vesna Križan, Franjo Poljak iz Svetog Petra Orehovca, Mirko Perok i Siniša Pavlović iz Virja i Kloštra Podravskog…

zatvori