Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Antonio Grgić: ‘Piškornica bi se mogla pretvoriti u podravsku Hirošimu’

Ovaj vikend, u subotu prijepodne pred koprivničkom Gradskom vijećnicom je kandidat za gradonačelnika Antonio Grgić sa svojim dogradonačelnicima ekoinžinjerkom Teodorom Lukavski i Marijanom Špoljarom, te članovima svoje liste predstavio sve elemente svog predizbornog programa koji uključuje digitalnu transformaciju grada Koprivnice.

Osvrnuo se i na tajni projekt povećanja kapaciteta odlagališta na Piškornici koji se upravo potiho pokušava provesti u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike u trenutku krize državne vlasti, kad još nema imenovanog ministra, a stari je smijenjen.

– Samo zajedno ćemo spriječiti takvu politiku tajnog stranačkog odlučivanja o koprivničkim interesima u Zagrebu. Način da se zaustavi pretvaranja Piškornice u podravsku Hirošimu je glasanje za nezavisne kandidate na gradskoj i županijskoj razini. Političke stranke su stvorile Piškornicu, ona je njihovo dijete koje se pretvorilo u čudovište. Samo nezavisni i nestranački građani mogu to stranačko čudovište zaustaviti. Glas za bilo koju stranku je glas za Piškornicu. Glas za nezavisnu politiku je glas razuma koji će zaustaviti tu podravsku Hirošimu. Stranačka politika koja je stvorila Piškornicu ne može taj problem riješiti jer uvijek ovisi o stranačkoj središnjici u Zagrebu gdje se donose sve odluke. Riješiti problem Piškornice može samo nova vrsta politike, ona nestranačka i nezavisna, čija je baza u Koprivnici, a ne u Zagrebu – izjavio je Grgić.

Ponudio je svoje viđenje rješenja problema Piškornice i zaštite interesa građana Koprivnice pred tom prijetnjom na rubu grada: – Grad Koprivnica do sada nije iskoristio sva sredstva na raspolaganju u zaštiti svojih interesa. Kao gradonačelnik pokrenut ću rješavanje problema Piškornice koristeći pravnu stečevinu Europsku unije koja garantira zdrav okoliš i zrak građanima. Naš pravni tim radi na modelima rješavanja tog problema pred pravnim tijelima Europske unije, koja jedino mogu zaustaviti pretvaranja Piškornice u europsku Hirošimu.

Kandidatkinja za dogradonačelnicu i ekoinžinjerka Teodora Lukavski je dodala: – Uvjet za bilo kakvo eventualno povećanje kapaciteta odlagališta je pravilno zbrinjavanje postojećeg otpada. Na ovaj način, na postojeći problem nakalemiti će se još tri puta veći problem.

Ekoinžinjerka Teodora Lukavski. Ustupio Antonio Grgić.
zatvori