Utorak, 26. ožujka 2024.

UPORNOST SE ISPLATI? U jednom danu pokušali provaliti u nekoliko poduzeća, lopova u jednom zatekla vlasnica

Policijski službenici tragaju za lopovima koji su provaljivali u poduzeća, kuće, ali i krali s polja, izvijestila je jutros Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Nepoznati počinitelji pokušali su od četvrtka opljačkati nekoliko poduzeća na području Koprivnice, a u tom naumu su nekoliko puta i uspjeli.

U četvrtak u popodnevnim satima nepoznati muškarac pokušao je provaliti u obrt sa sjedištem u Ulici Taraščice, no to mu nije pošlo za rukom. To ga nije spriječilo da pokuša s drugim obrtom koji se nalazi u istoj zgradi u podrumu. Ni tamo nije imao sreće jer ga je zatekla vlasnica tog obrta što ga je natjeralo na bijeg.

Prema opisu vlasnice policija traga za nepoznatim muškarcem.

Je li isti muškarac nastavio i sa sljedećim provalama bit će poznato nakon kriminalističkog istraživanja, ali istom dinamikom i sa sličnim scenarijem nepoznati počinitelj pokušao je, također u četvrtak u popodnevnim satima, ukrasti nešto iz poduzeća koja se nalaze u zgradi u Ulici Ivana Česmičkog.

Lopovu ni tamo krađe baš nisu išle za rukom jer je od tri pokušaja realizirao samo jedno. Naime, želio je provaliti u tri poduzeća, a uspio je u jedno iz kojeg je ipak odnio više tisuća kuna.

U noći s četvrtka na petak u Ulici kralja Zvonimira u Reki ponovno provala u prostorije poduzeća. Ovog puta uspješna jer je lopov odande odnio dvije motorne pile i brusilicu, oštetivši tako vlasnika za nekoliko tisuća kuna.

Provalnici ne miruju ni van Koprivnice. Između 15. i 19. travnja nepoznati počinitelj je u Zablatju provalio u kuću u kojoj nitko ne živi i otuđio rublje, posteljinu i druge predmete, oštetivši tako vlasnika za nekoliko stotina kuna, a u Gabajevoj Gredi nepoznati počinitelj je pak između 23. ožujka i 5. travnja s polja otuđio 150 komada sadnica lješnjaka u vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

zatvori