Utorak, 7. svibnja 2024.

Podravka teže od očekivanog do 19. prvenstvene pobjede

Rukometašice Podravke Vegete svladale su jučer na gostovanju ekipu Splita 2010 rezultatom 30:24 i tako došle do 19 prvenstvene pobjede u 19 odigranih utakmica.

Iako se očekivalo da će Podravkašice bez puno muke svladati Splićanke, dogodilo se upravo suprotno. Prvo poluvrijeme igralo se gol za gol, a tek pred kraj prvih trideset minuta Koprivničanke su napravile prednost od tri gola razlike. Ipak, igračice Splita odmah su na početku nastavka susreta sustigle i izjednačile rezultat.

Egal je trajao sve do desetak minuta prije kraja susreta kada Podravka radi seriju od 5:0 i odlazi na 29:22. Na kraju su Podravkašice slavile s plus šest, ali uz puno više problema nego što se to očekivalo.

U napadačkom dijelu igre posebno su bile raspoložene Dora Krsnik, Marijeta Vidak i Ekatarina Nemaškalo koje su postigle osam pogodaka, a veseli i povratak Selene Milošević nakon ozljede ruke.

Iduću utakmicu hrvatske prvakinje igrat će tek za šest dana, točnije 19. travnja kada će u sportskoj dvorani koprivničke Gimnazije Fran Galović ugostiti pulsku Arenu.

zatvori