Četvrtak, 25. travnja 2024.

NAJAVA Velika procesija u Močilama i ove godine na Uskrsni ponedjeljak

Tradicionalna procesija i misno slavlje održat će se sedamnaestu godinu zaredom na Uskrsni ponedjeljak u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Močilama.

Početak Zavjetne procesije grada Koprivnice planiran je za 10 sati. Ići će se od kapele sv. Jožefa, kako ju narod zove, po Varaždinskoj cesti prema Močilama gdje će se u 11 sati održati sveta misa, najavio nam je močilski župnik mons. Leonard Markač:

— Ljudi se svake godine sve više uključuju u procesiju, vjernici osobito, jer je ona znak svjedočenja naše vjere u uskrslog Gospodina. U procesiji će, uz mene župnika kao domaćina, sudjelovati i ostali svećenici te predvoditelj misnog slavlja, pater Stjepan Fridl. On je isusovac koji će održati koncelebriranu svetu misu u 11 sati vani na otvorenom kod Župe u Močilama, ako Bog da dobro vrijeme.

>> Kako je procesija na Uskrsni ponedjeljak u Močilama izgledala prošle godine

Na Uskrsni ponedjeljak održat će se mise i u 8 i 18 sati dok će se na sam Uskrs održati u 8 i 11 sati. U subotu će se pak nakon Mise uskrsnuća, koja je na rasporedu u 19 sati, održati blagoslov jela, koji slijedi i na samo uskršnje jutro.

— Svima vama na Radio Dravi i Dravi.info kao i svim vašim cijenjenim slušateljima i čitateljima želim sretan, blagoslovljen i radostan Uskrs. Pozivam sve ljude dobre volje da dođu i da budu još radosniji, još veseliji u zajedništvu vjernika u Močilama na Uskrsni ponedjeljak — čestitao je i pozvao mons. Markač.

zatvori