Petak, 26. travnja 2024.

MIRNI K’O BUBICE Policiji nismo zadavali glavobolje

Događa se s vremena na vrijeme, ali ipak ne tako često: u dnevnom izvješću Policijske uprave koprivničko-križevačke nema zabilježenog ni jednog kaznenog djela, ni jedne prometne nesreće niti prekršaja, kao ni narušavanja javnog reda i mira.

Kako nas je u nedjelju pratilo prelijepo sunčano vrijeme, mnogi su Podravci odlučili dan provesti na svježem zraku i pritom, eto, nije došlo ni do jednog incidenta.

Ipak, kako je u subotu u prometnoj nesreći nastradao vozač motocikla, policija podsjeća da je na ulicama i cestama zahvaljujući toplom vremenu sve veći broj dvokotača te da vozači ostalih vozila na njih, zbog njihove smanjene vidljivosti, posebno pripaze. No, paziti moraju i vozači motocikala i mopeda. Uz obavezno korištenje zaštitne kacige, policija ih upozorava da ne pretječu na nepreglednim mjestima, da poštuju ograničenja brzine i da pravovremeno upozore druge sudionike u prometu o namjeri promjene smjera kretanja.

Recimo i da je tijekom prošlog tjedna podravsko-prigorska policija zabilježila 23 kaznena djela za koja je kazneno prijavila 11 osoba. Bilo je tu i osam prekršaja narušavanja javnog reda i mira što je rezultiralo s isto toliko prekršajnih prijava, a dogodilo se i sedam prometnih nesreća, tri s ozlijeđenim osobama i četiri samo s materijalnom štetom.

Suša je pripomogla požarima otvorenog prostora kojih je bilo pet i u kojima je nastala materijalna šteta od 51.500 kuna, a u noćnom izlasku bez odgovarajuće pratnje zatečena su tri maloljetnika mlađa od 16 godina.

zatvori