Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO Ovi će ljudi izabrati najbolje hrvatske mažoretkinje na prvenstvu koje je upravo počelo u Koprivnici

Nakon što je Koprivnica prije nekoliko dana bila cilj prve etape biciklističke utrke Tour of Croatia, još jedan značajan sportski događaj počinje danas u našem gradu.

Naime, Koprvnica će ovog vikenda, nakon 18 godina, biti domaćin Prvenstva Hrvatske u mažoret plesu koje se održava pod medijskim pokroviteljstvom Radio Drave i portala Drava.info. Prije današnjeg svečanog otvorenja, trenericama, trenerima, sutkinjama i sucima dobrodošlicu u srce Podravine poželio je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić.

— Ponosni smo što ćete sljedeća tri dana biti s nama u Koprivnici, kao što smo ponosni i na naše mažoretkinje koje su do sada osvojile brojne gradske nagrade i priznanja, ali što je još važnije, brojne nagrade diljem ne samo Hrvatske, već i Europe i s time prenosile ime našeg grada u svijet. Na tome im od sveg srca hvala. Želim vam da uživate u našem gradu, trenericama i trenerima da im ekipe ostvare čim bolje rezultate, a sutkinjama i sucima da baš ne bude previše ljutih na njih. Uživajmo sljedeća tri dana u Koprivnici u mažoret plesu — poručio je Jakšić.

U dvostrukoj ulozi, kao predsjednica Hrvatskog saveza mažoretkinja, a Koprivničancima poznatija kao voditeljica i koreografkinja Mažoretkinja grada Koprivnice Snježana Sremec također je svima poželjela što bolje rezultate, ali i ugodno provedeno vrijeme u Koprivnici.

— Svim trenerima želim da postignu što bolji uspjeh. Sve naše timove u Hrvatskoj krase brojni uspjesi i ne mogu nikoga posebno izdvojiti. Dolaze nam timovi iz različitih dijelova Hrvatske i ja se samo mogu nadovezati na riječi gradonačelnika i reći hvala vam što ste stigli i provedite najljepše vrijeme u najljepšem gradu u Hrvatskoj.

Podsjetimo, oko 750 natjecateljica iz 23 hrvatska grada plesat će do medalja u kategorijama tradicionalni mažoret ples, exhibition, show dance i pomponi. U svakoj kategoriji bit će po nekoliko dobnih skupina. Na državnom prvenstvu boje domaćina branit će 45 koprivničkih mažoretkinja.

Natjecanje je počelo u dvorani koprivničke Srednje škole u 13 sati, a svečano otvorenje bit će u 18 sati na istom mjestu. Najbolje mažoretkinje proglasit će se u nedjelju oko 17 sati.

zatvori