Petak, 3. svibnja 2024.

LUCIJA ŠIMČIĆ Upoznajte najbolju sportašicu grada Koprivnice

Lucija Šimčić najbolja je sportašica grada Koprivnice. Odlična učenica četvrtog razreda koprivničke Gimnazije Fran Galović ovu veliku nagradu zaradila je odličnim rezultatima koje je postizala za svoj Ronilački klub Šoderica. Upoznajte mladu Koprivničanku čija je soba ispunjena medaljama najsjajnijeg odličja.

Tko je Lucija Šimčić?

– Zovem se Lucija Šimčić, imam 18 godina, dolazim iz Koprivnice i član sam ronilačkog kluba “Šoderica” već desetak godina.

Osvojila si nagradu za najbolju sportašicu grada Koprivnice, sigurno je odličan osjećaj u takvoj konkurenciji biti prva?

– Isprva ni sama nisam mogla vjerovati da su prozvali moje ime kao najbolje, a kad su se dojmovi slegli jako sam se razveselila jer uz ovako jaku konkurenciju vjerujem da bi svima bila velika čast osvojiti tu titulu kao nagradu za sav uloženi trud. Naravno da mi je to golema motivacija za daljnji rad pa tko zna što će sve na godinu biti.

Opiši nam sport kojim se baviš.

– U početku mi je to bio samo hobi i dječja igra jer kad me otac upisao u klub bilo mi je svega osam godina. Iz sve te zezancije počeli su rasti i rezultati kojih je iz godine u godinu bivalo sve više pa tako danas čuvam oko stotinjak medalja, od onih starijih kada je sve počelo pa do mlađih koje su vrjednije i sjajnije. Plivanje i ronjenje sam najviše zavoljela prvenstveno zbog odlične ekipe koja mi je postala druga obitelj i u bazenu i van njega te zbog zanimljivih treninga kojima sam se iz dana u dan sve više veselila. Bazen mi je na neki način postao lijek i najdraže mjesto za maknuti se od svih obaveza i problema.

Ustupila Lucija Šimčić

Kakve si uspjehe imala do sada?

– Do sada sam imala dosta ozljeda koje su me zaustavljale u treniranju, nedavno čak i od dvije godine, tako da sam s ozbiljnijim treniranjem počela pretprošle godine pa sam relativno nova u ozbiljnijem svijetu ovog mladog sporta, i od tada ostvarujem odlične rezultate unutar i van države. Najznačajniji su mi plasmani od prošle godine s državnog prvenstva kada sam osvojila jedno prvo i dva treća mjesta, a ujedno isplivala i sva svoja najbolja vremena, te sam zbog toga osvojila ovo priznanje.

Vidiš li se u tom sportu i u budućnosti?

– Mogla bih reći da mi je to više nije samo hobi koji me obilježava nego i način života tako da svoju budućnosti ne mogu zamisliti bez ovog sporta u njoj.

Čime se baviš osim što na gotovo svakodnevnoj razini osvajaš sportske medalje i nagrade?

– Trenutno sam uz plivanje najviše zaokupljena završnim obavezama u gimnaziji i upisima na fakultet koji me čekaju za nekoliko mjeseci. U slobodno vrijeme kada nisam na bazenu (a na bazenu sam svaki dan po dva sata) odem u teretanu ili na rolanje jer sam ovisnik o sportu. Često mi se prijatelji čude kako imam volje za tolikim treniranjem i uz pitanje kada uopće imam vremena spavati, oni sami odgovore: – Spavat ćeš tek kad umreš, haha. Naravno, uvijek ostane vremena i za druženje s njima.

Snimio Marko Posavec.

Gdje ćeš i što studirati?

– Dobar dio prošlosti sam željela upisati Kineziološki fakultet u Zagrebu, ali je prevagnula velika ljubav prema računalima i grafičkim dizajniranjem pa planiram na Tehničko veleučilište u Zagrebu ili Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu. Jako me veseli kod tog posla što nisam vezana uz radno mjesto jer mi je želja jednoga dana otići i raditi van Hrvatske. Naravno da ni tada ne planiram prestati trenirati, ali tko zna što će sutra biti.

Imaš li kakav savjet za sve mlade sportaše?

– Definitivno bih preporučila svima da ako imaju priliku raditi ono što vole, ne odustaju. Uz ljubav i uloženi trud prema nekom sportu a i šire, može se jako daleko dogurati.

Odlična u školi, odlična u sportu, a prije svega ljubazna i skromna. Koprivnica zaista može biti ponosna što ju Lucija predstavlja diljem Hrvatske i svijeta. Sigurni smo da ćete na Dravi.info još mnogo puta čitati o ovoj mladoj i uspješnoj sportašici.

zatvori