Srijeda, 8. svibnja 2024.

Farmaceuti na Poljudu nisu slavili 20 godina, Katić: Želimo biti prvi sastav koji će pobijediti Hajduk

Nogometaši Slaven Belupa sutra će u 27. kolu Prve hrvatske nogometne lige gostovati u Splitu kod Hajduka. Koprivničanci ni nakon šest proljetnih utakmica ne znaju za pobjedu, a s obzirom na tradiciju, sutrašnje gostovanje najgore je moguće mjesto za prekid negativnog niza.

Gotovo nestvarno zvuči podatak da Slaven nikada nije svladao Hajduk u Splitu. U 20 prvoligaških godina na Poljudu su ova dva takmaca odigrala 28 utakmica, u 23 slavio je Hajduk, a tek u njih pet Slaven je osvojio bod.

— Uvjeravam vas da to što nismo u Splitu slavili 20 godina nije otegotna okolnost već nama je to veliki motiv da baš sutrašnji sastav bude prvi koji je ostvario pobjedu kod Hajduka. Analizirali smo svoje greške iz prethodnih utakmica, napravit ćemo sve da ih svedemo na minimum — rekao nam je mladi stoper Slaven Belupa Nikola Katić.

Što se tiče sastava, trener Kopić neće moći računati na Pokrivača i Gregurinu, a upitni su i Stevanović i Christensen. Spomenimo i to da će se, s obzirom na to da je domaćin kažnjen, igrati pred praznim tribinama.

— Mislim da će to biti veći minus njima nego što će nama biti plus. Svi znamo kakva je atmosfera na Poljudu i kako Split živi za Hajduk i sigurno će im nedostajati njihovi navijači — zaključio je Katić.

Utakmica Hajduka i Slavena igrat će se na Poljudu u subotu s početkom u 15 sati.

zatvori