Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Imbriovčani i Kloštrani do vrha napunili mreže protivnika, velika pobjeda Starigrada u Sigecu

Odigrane su sve utakmice 17. kola Prve i Druge županijske nogometne lige. U Prvoj je sve kompliciranija borba i za vrh i za opstanak, dok u Drugoj Ferdinandovac nezaustavljivo korača prema naslovu.

Prve tri momčadi Prve lige ostvarile su još jednom uvjerljive pobjede. U derbiju 17. kola kloštranska Mladost i više nego uvjerljivo svladala je legradski Graničar. Rezultat je bio 5:0, a s obzirom na to da je do danas Graničar imao najbolju obranu u ligi veselje Kloštrana može biti još veće. — Odlično smo otvorili susret. Cijela ekipa je odigrala gotovo savršeno prvo poluvrijeme i tu smo već stvorili prednost od četiri gola razlike. Do kraja susreta rutinski smo zadržali vodstvo i na kraju uvjerljivo slavili — rekao nam je vezni igrač kloštranske Mladosti Karlo Đipalo.

Tomislav iz Drnja prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici sačuvao je domaćom pobjedom nad Prekodravcem rezultatom 3:0. Još jednom se ključnim igračem pokazao Domagoj Kučanda postigavši dva gola, dok je jedan dodao Milan Manojlović.

Najuvjerljiviju pobjedu kola ostvario je Borac u Imbriovcu. Imbriovčani su do vrha napunili mrežu novigradske Drave, susret je završio rezultatom 8:1. — Što reći o utakmici koja završi takvim rezultatom? Maksimalno ozbiljno smo shvatili utakmicu i krenuli na pobjedu od prve minute. Kvaliteta je daleko na našoj strani te smo u potpunosti nadigrali momčad Drave. Čestitao bih svojoj momčadi na odlično odrađenoj utakmici. Okrećemo se sljedećoj kada idemo u Golu, naravno opet po tri boda — rekao nam je napadač Borca Ivan Vrkić.

U tvrdoj utakmici u Žabnu gdje su igrali Tomislav i Panonija golove nismo vidjeli, rezultat je završio 0:0. Molvarska Mladost došla je do bitne pobjede i to u derbiju momčadi koje su u opasnoj zoni. U Kunovcu su svladali Bratstvo rezultatom 1:2. — Mislim da smo u potpunosti zasluženo došli do tri boda i da je razlika u našu korist trebala biti još veća. Čestitam svojim suigračima i idemo dalje po nove bodove i ostanak u ligi — rekao nam je trener/igrač molvarske Mladosti Goran Jagić.

U utakmici igranoj jutros ivanečka Sloga bila je bolja od Osvita u Đelekovcu rezultatom 1:2, a još jučer Kalinovac je uvjerljivo svladao Fugaplast s 4:0.

TABLICA: 1. Tomislav (D) 41, 2. Mladost (KP) 39, 3. Borac 38, 4. Graničar 27, 5. Kalinovac 27, 6.Osvit 26, 7. Drava 21, 8. Panonija 20, 9. Sloga 20, 10. Mladost (M) 17, 11. Tomislav (SIŽ) 16, 12. Bratstvo 16, 13. Prekodravac 15, 14. Fugaplast 13.

DRUGA ŽNL

U Drugoj ligi Ferdinandovac i dalje nastavlja s pobjedama i tako sigurno grabi prema naslovu prvaka i Prvoj ligi. Danas su u Reki slavili s 0:2. Po gol u svakom poluvremenu bio je dovoljan da se ponovno odmaknu od Miklinovca na velikih devet bodova prednosti.

U derbiju kola igranom u Sigecu Starigrad je preokretom slavio protiv Mladosti. Iako su gubili 1:0, gosti su slavili s 1:2 i tako došli do svoje četvrte proljetne pobjede u nizu. Očito je dolazak Ranka Celiščaka bio pun pogodak. Tehnika je na svom travnjaku slavila protiv herešinskog Omladinca također s 2:1. Strijelac pobjedonosnog pogotka bio je Zoran Ban u 87. minuti iz jedanaesterca. — Jako teška utakmica u kojoj nam je nedostajalo nekoliko bitnih igrača, a još su nam se tijekom susreta ozlijedili Horvat i Krstanović. Srećom došli smo do tri boda i to je jedino bitno — rekao nam je golman Tehnike Denis Šipek.

Malo iznenađenje vidjeli smo u Hlebinama gdje Lipa nije uspjela svladati bregovsku Mladost. Rezultat utakmice bio je 1:1. — Mislim da je ovo najrealniji ishod. Obje ekipe su dale svoje maksimum. Moram priznati da mi je jako žao što moji momci nemaju ovakav pristup na svakoj utakmici, ali s druge strane drago mi je što su moji igrači nakon teškog poraza shvatili da moraju promijeniti svoje glave i to su uistinu učinili. Kada ti cijeli tjedan treniraju svi koje imaš na raspolaganju onda je ovo rezultat. Čestitke mojim momcima na osvojenom bodu na gostovanju kod vrlo jake Lipe — rekao nam je trener Mladosti Branko Čmelješević.

U ostalim susretima, u Mokricama Miholečkim Hrvatski bojovnik svladao je Prugovac s 2:0, GOŠK i Viktorija remizirali su rezultatom 3:3, a još jučer Miklinovec je na svom travnjaku, uz dosta muke, svladao Gornju Rijeku.

TABLICA: 1. Ferdinandovac 46, 2. Miklinovec 37, 3. Lipa 30, 4. Mladost (S) 29, 5. GOŠK 27, 6. Tehnika 27, 7. Starigrad 27, 8. Mladost (KB) 23, 9. Prugovac 18, 10. Reka 18, 11. Omladinac 18, 12. Hrvatski bojovnik 18, 13. Gornja Rijeka 14, 14. Viktorija 11.

Prva ŽNL – 17. kolo

Kalinovac: Kalinovac – Fugaplast 4:0
Đelekovec: Osvit – Sloga 1:2
Sveti Ivan Žabno: Tomislav – Panonija 0:0
Drnje: Tomislav – Prekodravac 3:0
Imbriovec: Borac – Drava 8:1
Kloštar Podravski: Mladost – Graničar 5:0
Kunovec: Bratstvo – Mladost (Molve) 1:2

Druga ŽNL – 17. kolo

Koprivnica: Miklinovec – Gornja Rijeka 2:1
Mokrice Miholečke: Hrvatski bojovnik – Prugovac 2:0
Gotalovo: GOŠK – Viktorija 3:3
Sigetec: Mladost – Starigrad 1:2
Koprivnica: Tehnika – Omladinac 2:1
Reka: Reka – Ferdinandovac 0:2
Hlebine: Lipa – Mladost KB 1:1

zatvori