Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Vjekoslav Robotić: ‘Vidljivi smo na nacionalnom i europskom nivou, no premalo nas cijene u lokalnoj zajednici’

Koprivnička gimnazija Fran Galović jučer je proslavila svoj dan. Svim dobronamjernicima otvorili su vrata i u 42 aktivnosti pokazali što su to sve učenici i njihovi profesori radili tijekom proteklih godinu dana.

Danom sporta objedinili su finala razrednih prvenstava. U razigravanjima tijekom zimskog i proljetnog odmora sudjelovalo je više od 350 učenika. Vrhunac proslave bila je svečana akademija u Domoljubu, tijekom koje je ravnatelj Vjekoslav Robotić izrazio ponos jer ravna iznimno kvalitetnom obrazovnom ustanovom.

– U prošloj godini, od zadnjeg Dana škole, proveli smo preko 200 kurikularnih aktivnosti iz svih predmetnih područja i izvannastavnih aktivnosti, a koje pokazuju kvalitetu rada koprivničke Gimnazije. Nije slučajno što smo, prema mom mišljenju, u top 10 gimnazija. To nam statistički pokazuju i rezultati natjecanja međunarodnih te školskih na nacionalnom nivou, ali i državne mature gdje smo zaista top 10 škola u Hrvatskoj.

Prema rezultatima koje koprivnički gimnazijalci postižu na državnoj maturi, koprivnička Gimnazija u posljednjih šest godina spada u top 10 škola u Hrvatskoj, što je samo jedan od pokazatelja uspješnosti škole, kaže ravnatelj Robotić svjestan da lokalna sredina toga nije u potpunosti svjesna:

– Premalo se cijenimo unutar lokalne zajednice. No izuzetno smo vidljivi na nacionalnom i europskom nivou. Mogu vam kao najbolju pozivnicu reći da smo sa sigurnošću, temeljem rezultata koje imamo, izuzetno obrazovna konkurentna gimnazija na zapadno-europskom obrazovnom tržištu.

A dodatni razlog za zadovoljstvo i ponos je činjenica da je koprivnička Gimnazija sudionica jednog novog europskog projekta:

– Dobili smo europski projekt Socijalnog fonda u vrijednosti 240.000 eura u suradnji s mađarskim školama, tako da kurikulume razvijamo dalje. Tema su nam sport, ples i matematika.

Svečana akademija bila je prigoda da se proglase najbolji učenici generacije. To su Luka List iz I d, Lucija Đaković iz II g, Sonja Homar iz III d i Sara Jurenec iz IV f.

Najboljom profesoricom proglašena je profesorica matematike i fizike Bojana Habek. Svi su oni dobili priznanje škole i prigodnu nagradu.

zatvori