Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Turneja radosti Sportskih igara mladih stigla je i u Koprivnicu, evo tko su pobjednici

Nakon Đurđevca i Križevaca, Turneja radosti Sportskih igara mladih svoje putovanje po Koprivničko-križevačkoj županiji završila je danas na koprivničkom glavnom gradskom trgu.

Ekipa “4A Radići” odnijela je pobjedu u napetom finalu graničara za 2006. godište i mlađe, a u kategoriji 2008. i mlađih godišta pobjedu je odnijela ekipa “Super 9” i time su se plasirale na državnu završnicu u Splitu.

U velikoj utrci osnovnoškolaca na 60 metara u kategoriji 2006. godište i mlađi pobjedu kod djevojčica odnijela je Josipa Mikulec, a kod dječaka Mateo Šegović. U kategoriji 2008. godište i mlađi pobijedili su Dora LovrinovićRoko Šimunović.

Sportske igre mladih počele su paljenjem baklje koju su u našem gradu upalili zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić i bivša rukometašica Podravke Vegete Miranda Tatari.

Okupljenim osnovcima pridružili su se i Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika te Darko Ledinski, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i europske poslove.

Inače, Sportske igre mladih započele su 1996. godine u Splitu i to sa željom da se svim osnovcima i srednjoškolcima omogući sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta.

Na ovaj način, poručuju organizatori, djeci i mladima u svim županijama pruža se mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje sa sudjelovanjem na završnici u Splitu.

zatvori