Petak, 17. svibnja 2024.

FOTO: SVJETSKI DAN ZDRAVLJA Mališani vježbali, stariji kupovali zdravu hranu i isprobavali smoothije

Sajmom zdrave prehrane na koprivničkoj Gradskoj tržnici i različitim aktivnostima na bazenima “Cerine” Komunalac je ovog petka i subote obilježio Svjetski dan zdravlja.

U petak u prijepodnevnim satima Sportski centar Cerine posjetila je skupina mališana iz Dječjeg vrtića Tratinčica kojima je ukratko objašnjen značaj tjelovježbe i zdravog načina života te im je pripremljen poligon s raznovrsnim vježbama koji su kroz igru savladali.

U poslijepodnevnim satima u predvorju bazena djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa mjerili su tlak, razinu šećera u krvi te prezentirali tzv. “pijane naočale”.

Također, posjetitelji su mogli naučiti nešto više o bolestima srca, krvnih žila te njihovoj prevenciji. Uz to, imali su prilike isprobati i osvježiti se voćnim i povrtnim smoothijem koje je pripremio Podravkin gastro promotor te dobiti korisne savjete o zdravoj prehrani od njihove nutricionistice.

Na sajmu “Jedem zdravo” izlagalo je pak nekoliko obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva koji vlastite proizvode svakodnevno nude na Gradskoj tržnici, a Koprivničanci su mogli uživati u degustaciji raznih domaćih proizvoda – prirodnih sokova, meda i pčelinjih proizvoda, bučinog ulja, zdravih namaza od buče, humusa i povrtnog mixa.

– Sajam je promocija zdravlja i zdravih proizvoda naših vrijednih proizvođača hrane zahvaljujući kojima Gradska tržnica ima bogatu ponudu zdrave hrane po pristupačnim cijenama – poručili su iz Komunalca.

zatvori