Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Podravka se dobro držala, ali na kraju izgubila bitku za treće mjesto

Rukometašice Podravke Vegete izgubile su i drugi susret na Final Fouru Regionalne lige. Nakon jučerašnjeg poraza u polufinalu od makedonskog Vardara, Podravka je u susretu za treće mjesto izgubila od slovenskog Krima rezultatom 25:31.

Odlično su se Podravkašice držale u prvom poluvremenu. Raspoložene Simona Hajduk na golu i Marijeta Vidak u napadu nosile su sastav hrvatskih prvakinja te je sredinom prvog poluvremena rezultat bio 8:5 u korist Koprivničanki. Ipak, Slovenke su do kraja prvih 30 minuta uspjele sustići prednost te se na odmor otišlo rezultatom 13:13.

U drugom poluvremenu gledali smo izjednačenu utakmicu. Krimovke su u jednom trenutku imale plus 4, ali su se Podravkašice u 47. minute vratile na 22:21. Bio je to posljednji priključak Podravke u susretu jer su Slovenke do kraja susreta ubacile u brzinu više i na kraju slavile sa šest pogodaka razlike.

Najefikasnije u redovima hrvatskih prvakinja bile su Marijeta Vidak sa sedam i Dora Krsnik s pet pogodaka. Već u subotu Podravka se okreće hrvatskom prvenstvu. Slijedi joj gostovanje u Čakovcu kod Zrinskog.

UTAKMICA ZA 3. MJESTO NA FINAL FOURU REGIONALNE LIGE WRHL U SKOPLJU:

PODRAVKA VEGETA – KRIM MERCATOR 25:31 (13:13)

SKOPLJE – Sportski centar Jane Sandanski. Gledatelja: 100. Sutkinje: Silvana Karbeska i Marija Ilieva (obje Makedonija). Delegat WRHL: Marijan Načevski (Makedonija).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (5+0), Kapitanović (1+1), Hajduk (8+0); Zadravec 2, Horvat, Dežić 1, Krsnik 5, Popović, Nemaškalo 4, I. Mrđen 1, Vidak 7(1), Pavlović 1, Gugić 1, Debelić 4. TRENER: Goran Mrđen.

KRIM MERCATOR: Stefanišin (-), Marinček (-), Pandžič (15+0); Georgijev 3, Benko, Milanović Litre 3, Albina 1, Jeriček, Hrnčič 7, Bajramoska 1, Omoregie, Zulić 5(2), Koren 5(2), Barič 1, Kamdop 1, Amon 4. TRENER: Uroš Bregar.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 1(1), Krim Mercator 5(4).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 minute (Debelić. Krsnik), Krim Mercator 6 minuta (Amon 2+2, Koren).

IGRAČICA UTAKMICE: Lara Hrnčić (Krim Mercator)

zatvori