Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Pred prepunim tribinama otvoreno 21. Državno prvenstvo u mažoret plesu

Pune tribine mladih i starih, muzika, ples, odlična atmosfera i zabava obilježili su današnje svečano otvaranje 21. Državnog prvenstva u mažoret plesu. Nakon 18 godina ponovno se ovo veliko natjecanje vratilo u Koprivnicu.

Više od 700 mažoretkinja tri dana zabavljat će publiku u dvorani Srednje škole, a sudeći prema današnjoj atmosferi ovo je prvenstvo koje se ne smije propustiti. Natjecanje je svojim govorom otvorila Snježana Sremec, voditeljica i koreografkinja Mažoretkinja grada Koprivnice, koja je svim natjecateljicama poželjela puno uspjeha.

Otvorenje je uveličala i ‘stara postava’ koprivničkih mažoretkinja koja se još prije 15-ak godina okupila i zapravo započela danas prebogatu priču o mažoretkinjama grada Koprivnice. Ivana Štimac, Ivona Loparić i Mirna Čikor samo su neke od njih.

Uslijedilo je predstavljanje svih sudionica, a u samo pet minuta teren su preplavile odore svih boja. Svaka od ekipa dobila je veliki pljesak, roditelji i prijatelji su ponosno pozdravljali svoje favoritkinje, a kako se i očekivalo najveći aplauz dobile su Koprivničanke.

— Ovo je zaista jedna velika prilika da se ovaj dio Podravine promovira kroz jedan lijepi vid kulturnog djelovanja, kroz ples i to ples različitih dobnih skupina. Morate znati da će se natjecati i djevojčice od pet godina. Nadam se da će naši građani, naša djeca, naši članovi bivši i sadašnji, a možda i budući doći u dvoranu i uživati i navijati za naše, ali i za sve one koji lijepo otplešu. Nadam se da će im svima ovo biti jedna odlična zabava za taj vikend — rekla nam je Sremec u najavi natjecanja.

Podsjetimo, mažoretkinje, u nekoliko dobnih kategorija, za medalje će plesati u kategorijama tradicionalni mažoret ples, exhibition (miks tradicionalnog plesa i virtuoznosti sa štapom), show dance (grupe s rekvizitima) i pomponi.

Otvorenje 21. Državnog prvenstva u mažoret plesu!

Posted by Drava.info on Friday, April 21, 2017

 

zatvori