Utorak, 30. travnja 2024.

DRUGA ŽNL Veliki derbi u Miklinovcu, sraz susjeda u Sigecu

Pred nama je 21. kolo Druge županijske nogometne lige u kojem najveću pozornost privlači utakmica sezone između drugoplasiranog Miklinovca i prvoplasiranog Ferdinandovca.

Ferdinandovčani na gostovanje odlaze sa šest bodova prednosti u odnosu na Miklinovčane i logičnim se nameće zaključak da bi s bilo kojim rezultatom osim s porazom napravili ključni korak prema tituli prvaka u Drugoj ligi.

>> UTAKMICA SEZONE Ferdinandovac: Želimo u Prvu ligu! Miklinovec: Respektiramo ih, ali pobijedit ćemo

— Nadam se da će ova utakmica opravdati status derbija. Po meni su ovo dvije najkvalitetnije ekipe koje po svemu zaslužuju igrati rang više. Mi u utakmicu ulazimo sa šest bodova prednosti, ali to ne znači ništa, to je nogomet i sve je do kraja moguće. Što se tiče Miklinovčana, njihova najjača strana je kolektiv. Kvalitetni su, dobro posloženi s dobrim trenerom, a na temelju dobre klape, atmosfere i zajedništva ostvaruju odlične rezultate. Po nekoj računici, nas bi bod uvelike približio tituli, ali do kraja ima još dosta utakmica i svaka će biti odlučujuća. Veliki ulog je u igri, ali ponavljam, nadam se prije svega da će biti publike, da će se uživati u otvorenom nogometu i da nas čeka pravi nogometni spektakl — rekao nam je trener Ferdinandovca Dario Brgles.

U ostalim susretima gledat ćemo još jedan derbi, i to susjedski u Sigecu. Domaća Mladost ugostit će hlebinsku Lipu u borbi za treće mjesto Druge lige. Tehnika će pak na Gradskom stadionu igrati protiv Reke. — Utakmica između Mladosti i Lipe bit će tvrda i očekujem da će završiti remijem. Tehnika će svladati Reku — riječi su Brglesa.

U Mokricama Miholečkim snage će odmjeriti Hrvatski bojovnik i bregovska Mladost, dok će u Gotalovu igrati GOŠK i Omladinac. — U obje utakmice dajem prednost domaćinu. I Hrvatski bojovnik i GOŠK će osvojiti tri boda — prognozira Brgles.

Prugovac će biti domaćin Viktoriji, a Gornja Rijeka Starigradu. — Baš kao i u prethodne dvije utakmice i u ove dvije bih prognozirao pobjede domaćina. Prugovac će svladati Viktoriju, a Gornja Rijeka Starigrad — zaključio je Brgles.

Utakmice u Miklinovcu i Prugovcu igrat će se u subotu, a sve ostale u nedjelju s početkom u 17 sati osim one u Mokricama Miholečkim koja počinje sat vremena ranije.

Druga ŽNL – 21. kolo

Rezultate prognozira Dario Brgles, trener Ferdinandovca.

Subota, 29. travnja
17:00
Koprivnica: Miklinovec – Ferdinandovac X
Prugovac: Prugovac – Viktorija 1
Nedjelja, 30. travnja
16:00
Mokrice Miholečke: Hrvatski bojovnik – Mladost (KB) 1
17:00
Gornja Rijeka: Gornja Rijeka – Starigrad 1
Gotalovo: GOŠK – Omladinac 1
Sigetec: Mladost – Lipa X
Koprivnica: Tehnika – Reka 1

zatvori