Subota, 27. travnja 2024.

Bojan Koštić predstavlja ‘Shinrin-yoku’, svoju prvu samostalnu izložbu fotografija

Mladi koprivnički umjetnik Bojan Koštić u četvrtak će se javnosti predstaviti prvom samostalnom izložbom fotografija. Pod nazivom ‘Shinrin-yoku’, izložba obuhvaća portrete stabala i bit će otvorena u Kulturno-kreativnom centru Pixel.

Konkretnije, na zidovima Pixela bit će izloženo devet izabranih portreta stabala iz veće serije fotografija, odnosno projekta koji se bavi dendroflorom koprivničkog područja.

Cijela ideja projekta se bazira na poslovici “Od šume se ne vidi drvo” koja je doslovce prevedena u medij fotografije, odnosno interpretirana je vizualnim jezikom. Cilj je projekta u osnovici ekološke naravi, ali istodobno želi ukazati na greške u našoj percepciji stvarnosti i svijeta u kojem živimo – često doživljavamo stvari oko nas u skupinama, kategorijama i većim strukturama zbog čega se događaju (ponekad nepravedne) generalizacije, a ne shvaćamo da strukture ne opstaju bez individualnih elemenata koje ih sačinjavaju. Stoga šumu možemo poistovjetiti s društvom, nacijom, religijom ili ideologijom ili bilo kojom drugom većom društvenom strukturom, a stablo s pojedincem, odnosno individuom.

Izložba će biti otvorena u četvrtak, 20. travnja20 sati u Kulturno-kreativnom centru Pixel u Koprivnici.

Naziv izložbe shinrin-yoku u doslovnom prijevodu znači “kupanje u šumi”, a odnosi se na terapeutski učinak boravka u šumi.

zatvori