Petak, 26. travnja 2024.

ZDRAVLJE SE GRADI SRCEM UZ BELUPO: 11. mjerenje zdravlja na Zrinskom trgu u Koprivnici

Na Zrinskom trgu u Koprivnici u subotu, 29. travnja od 9 do 12 sati održava se tradicionalno Belupovo mjerenje zdravlja pod nazivom ‘Zdravlje se gradi srcem’. Iz godine u godinu, već punih jedanaest mjerenja, Belupo upozorava na prevenciju i važnost očuvanja zdravlja sugrađana Koprivnice.

U prilog tome kako su Koprivničanci i Koprivničanke to prepoznali govori činjenica da svake godine tristotinjak ljudi dođe na Trg ne bi li doznali jesu li oni Zdravko Dren. Tako su primjerice lani otkrivena tri nova slučajeva glaukoma.

Zato su za očuvanje zdravlja važne redovite kontrole. Stoga i ove godine sugrađane očekuju pet mini ordinacija za mjerenje krvnog i očnog tlaka, provjeru razine šećera i masnoća u krvi te procjenu rizika od osteoporoze. U Belupovoj ljekarni magistar farmacije će savjetovati kako pravilno njegovati kožu.

ZDRAVLJE SE GRADI SRCEM, ali ne samo zdravlje. Zato će belupovci s proizvodnih lokacija premjestiti na trg novu Belupovu tvornicu krutih, polukrutih i tekućih lijekova. Nova tvornica će zaposliti stotinjak ljudi, a lijekovima već od kraja ove godine opskrbljivati zahtjevna tržišta u 18 zemalja. Najmlađi posjetitelji će igrom dokazati spretnost gradeći novu Belupovu tvornicu, a najbolje očekuje nagrada.

Uz mjerenje zdravlja, bit će tu još mnoštvo veselih aktivnosti koje će, vjerujemo, zaokupiti Vašu pozornost u društvu gosta, stand up komičara Ivana Šarića. Nove plesne korake pokazat će plesna skupina Jump koja je godinama vjerni pratitelj Belupovih događanja.

Pridružite nam se, izmjerite zdravlje, razgledajte Belupovu tvornicu, okrijepite se i zabavite uz Belupo.

zatvori