Subota, 18. svibnja 2024.

Atletičari Gimnazije Fran Galović najbrži u Zagrebu

Učenici prvih i drugih razreda koprivničke Gimnazije ‘Fran Galović’ osvojili su ekipno 1. mjesto na 34. Krosu Sportskih novosti održanom u Zagrebu, uz jezero Bundek.

Gimnazijalci su zlatnu medalju na 2.000 metara osvojili u sastavu Marko Gregurec, Luka Šostarić i Albert Rušak, a konkurenciju im je radilo ukupno 148 natjecatelja. Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski također je ostvarila odličan rezultat. U sastavu Ivan Mikulić, Filip Horvat i Leopold Jurić osvojili su ukupno drugo mjesto, a za zlatnu medalju nedostajalo im je tek malo sportske sreće.

Na zagrebačkom krosu sudjelovali su i učenici Osnovne škole “Braća Radić” i Osnovne škole “Đuro Ester”. Ukupno je na natjecanju sudjelovalo više od 4.000 atletičara iz cijele Hrvatske, a zadovoljstvo ostvarenim rezultatima nisu skrivale profesorice tjelesne kulutre koprivničkih škola Kristina Milosavljević, Danijela Šimek i Jasmina Markić, kao ni profesor Marijan Kuharić.

Osim u Zagrebu koprivnički atletičari natjecali su se i u Varaždinu gdje je održano 1. kolo HALS-a lige. U konkurenciji 250 natjecatelja iz 21 kluba, Atletski klub Koprivnica osvojio je 11 medalja u kategorijama limača i limačica.

zatvori