Petak, 3. svibnja 2024.

KREĆEMO! Kloštrani i Imbriovčani love Drnjančane, drugoligašima treba čudo da sustignu Ferdinandovac

Napokon krećemo! Nakon više od tri mjeseca pauze kreću natjecanja u Prvoj i Drugoj županijskoj nogometnoj ligi. Priznajemo, jedva smo čekali. Drnjanski Tomislav, kloštranska Mladost i Borac iz Imbriovca borit će se za naslov u Prvoj ligi, a Ferdinandovac ne bi smio ispustiti osam bodova prednosti u Drugoj, iako će Lipa, GOŠK i Miklinovec vrebati svoju šansu.

Natjecanje u Prvoj ligi otvorit će nedjeljni derbi u jutranjem terminu u Đelekovcu. Šestoplasirani Osvit ugostit će lidera prvenstva drnjanski Tomislav. Popodne ćemo gledati preostalih šest utakmica.

— Mi ćemo se u svakoj utakmici postaviti kao lider prvenstva i ići na tri boda. Isto ćemo napraviti i u nedjelju u Đelekovcu, iako nam je to tradicionalno neugodno gostovanje i sigurno nas čeka teška utakmica — rekao je Mario Žuljić, trener Drnjančana.

U lov na vrh imbriovečki Borac kreće iz Žabna gdje će snage odmjeriti s domaćim Tomislavom, dok će drugoplasirana kloštranska Mladost u goste Prekodravcu. — Borac je po meni najkvalitetnija ekipa u ligi i očekujem njihovu pobjedu, baš kao što očekujem da Mladost osvoji tri boda u Ždali iako će na proljeće kao i uvijek ekipe iz donjeg dijela ljestvice “gristi” puno jače nego na jesen — kazao je Žuljić.

U Peterancu će igrati Panonija i legradski Graničar, a u Novigradu Drava i Bratstvo. U Koprivničkom Ivancu snage će odmjeriti Sloga i Kalinovac, a derbi začelja gledat ćemo u Goli gdje će posljednje plasirani Fugaplast ugostiti molvarsku Mladost. — Legrađani će slaviti u Peterancu, a u Novigradu očekujem da Bratstvo dobije s obzirom da se Drava prilično oslabila i pitanje je kakav sastav uopće imaju. Sloga i Kalinovac će, po meni, podijeliti bodove, jer su podjednake ekipe — zaključio je Žuljić.

DRUGA ŽNL

I u Drugoj ligi čeka nas pregršt uzbuđenja već u prvom proljetnom kolu. Derbi susret gledat ćemo u Starigradu gdje će domaćin na čelu s novim trenerom Rankom Celiščakom odmjeriti snage s drugoplasiranom Lipom.

— Lipa je apsolutni favorit bez obzira na to što igramo na domaćem terenu. Moram otvoreno reći da smo pripreme odradili odlično, ali su se pojavile određene pukotine u ekipi. Pojedinci pokušavaju staviti ego ispred kluba, a ja to neću dopustiti makar ću u nedjelju imati problem sa slaganjem ekipe. Igrat će domaći i mladi igrači iz našeg pogona i ja jednostavno moram početi slagati ekipu za iduću sezonu kada ćemo ići na osvajanje prvog mjesta. Unatoč svemu borit ćemo se protiv Lipe za tri boda — rekao je Celiščak.

Prvoplasirani Ferdinandovac ne bi trebao imati velikih problema na gostovanju kod posljednjeplasirane Viktorije, dok će Prugovac ugostiti Reku. — Sve osim pobjede Ferdinandovca, koji je poduzeo apsolutno sve, k’o pjesma Dade Topića, i organizacijski i logistički da bude prvak i ukoliko se ne posvađaju međusobno u klubu. Prugovac sam upoznao kada sam bio trener Kalinovca i oni na svom terenu mogu pobijediti svakoga i po meni su favorit protiv Reke — kazao je Cvele.

Dvije zanimljive utakmice gledati ćemo u Herešinu i Gotalovu. U susjedskom derbiju snage će odmjeriti Omladinac i bregovska Mladosta, a GOŠK će na svom travnjaku ugostiti sigečku Mladost. — Bit će to dvije neizvjesne utakmice. U prvoj su Bregovci favoriti iako bi bila prava tragedija da se Omladinac ne spasi i da ispadne iz lige. U drugoj je GOŠK blagi favorit — prognozira trener Starigrada.

Koprivničke momčadi, Miklinovec i Tehnika, igrat će protiv momčadi s križevačke strane. Tehnika gostuje kod Gornje Rijeke, a Miklinovec će na svom travnjaku odmjeriti snage s Hrvatskim bojovnikom. — I Tehnika i Miklinovec su veliki favoriti. Tehnika ima vrhunsku ekipu koja je trebala biti rame uz rame s Ferdinandovcem. Miklinovec ima izvanrednu ekipu koja zaslužuje vrh i sigurno će pobijediti — zaključio je Cvele.

Upravo će utakmica u Miklinovcu otvoriti proljetni dio loptanja na županijskim travnjacima. Igrat će se u subotu s početkom u 15 sati. Sve ostale utakmice, osim jutarnje u Đelekovcu koja će se igrati s početkom u 10 sati, igrat će se u nedjelju s početkom u 15 sati.

Prva ŽNL – 14. kolo

Rezultate prognozira: Mario Žuljić, trener Tomislava (Drnje)

NEDJELJA, 12. ožujka
10:00
Đelekovec: Osvit – Tomislav D 2
15:00
Peteranec: Panonija – Graničar 2
Gola: Fugaplast – Mladost (Molve) 1
Novigrad Podravski: Drava – Bratstvo 2
Ždala: Prekodravac – Mladost KP 2
Koprivnički Ivanec: Sloga – Kalinovac X
Sveti Ivan Žabno: Tomislav – Borac 2

Druga ŽNL – 14. kolo

Rezultate prognozira: Ranko Celiščak, trener Starigrada

SUBOTA, 11. ožujka
15:00
Koprivnica: Miklinovec – Hrvatski bojovnik 1
NEDJELJA, 12. ožujka
15:00
Vojakovac: Viktorija – Ferdinandovac 2
Herešin: Omladinac – Mladost KB 2
Starigrad: Starigrad – Lipa 2
Prugovac: Prugovac – Reka 1
Gornja Rijeka: Gornja Rijeka – Tehnika 2
Gotalovo: GOŠK – Mladost S 1

zatvori