Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Nogometašice Koprivnice odigrale prijateljsku utakmicu s Crvenom zvezdom

Ženski nogometni klub Koprivnica odigrao je međunarodnu prijateljsku utakmicu s beogradskom Crvenom zvezdom. Iako je rezultat bio u drugom planu, Koprivničanke su izgubile 11:0 što nije toliko čudno jer su igrali protiv prvakinja Srbije i ekipe koja je prošle godine igrala Ligu prvakinja.

— Na papiru to izgleda očajno, ali vjerujte nam da je ovaj rezultat pokazatelj da napredujemo iz dana u dan. Ovo nam je bila tek šesta službena utakmica. U prvom poluvremenu smo dobili osam golova, a kada se ekipa opustila u drugom poluvremenu, pokazala je da je puno bolja od ovog rezultata. Već iduće godine možemo očekivati puno bolji rezultat — rekao nam je trener Koprivnice Ivica Lukač.

Iz kluba su istaknuli gostoprimstvo domaćina koji su ih dva dana držali kao kap vode na dlanu.

— Sigurnost naših igračica bila je uvijek na prvom mjestu. Smještaj je bio zaista odličan, druženje, posjet Marakani i Muzeju Crvene zvezde, ma sve je bilo na vrhunskoj razini. Pogledali smo i drugo poluvrijeme prvenstvene utakmice iz lože i to je bilo zaista impresivno — rekla nam je Nikolina Notersberg, predsjednica ŽNK Koprivnica.

Ova utakmica zapravo se igrala u sklopu priprema za nastavak prvenstva Druge hrvatske lige Sjever. Podsjetimo, Koprivničanke su trenutno trećeplasirana ekipa prvenstva s četiri boda zaostatka za prvoplasiranim Vrbovcem. U prvom proljetnom kolu 26. ožujka snage će odmjeriti s Podravskim Sesvetama na terenu u Miklinovcu.

zatvori