Srijeda, 15. svibnja 2024.

MALONOGOMETNI SPEKTAKL Vraća li nam se Ljetna liga?

Vraća li nam se Ljetna liga, popularno malonogometno natjecanje koje je mamilo do prije nekoliko godina veliki broj ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu na Gradski stadion? To je pitanje posljednjih dana ponovno aktivirano.

— Svi se još sjećamo stare Ljetne lige kada smo s užitkom dolazili na Gradski stadion gledati malonogometna uzbuđenja poznatih haklera iz Koprivnice i okolice. Upravo se na tom tragu pojavila ideja da se ponovno pokrene Ljetna liga koja definitivno nedostaje ovom gradu. Koprivnička Udruga za rekreativni sport, nakon završetka KC lige i nakon razgovora sa Zajednicom sportskih udruga našeg grada i sa samim Gradom, došla je na ideju da se Ljetna liga proba ponovno pokrenuti — rekao nam je Tomislav Zalar, predsjednik Koprivničke udruge za rekreativni sport.

Tomislav Zalar. Snimio Marko Posavec.

Kako kaže Zalar, zaista je šteta ne iskoristiti uvjete koje trenutno ima Gradski stadion – od malonogometnog terena s umjetnom travom, dostupnih svlačionica i reflektora do obnovljenih tribina.

— Za sada imamo zaista pozitivan odjek. Cilj nam je do 20. travnja imati u potpunosti složenu financijsku konstrukciju koja je naravno uvijek najbitnija i onda bismo znali idemo li u projekt ili ne. Uz potporu Grada moramo pronaći i sponzore, a već sada to sve dobro ide. Okvirni cilj je da se Ljetna liga igra zadnji tjedan u lipnju i prvi tjedan u srpnju — nada se pozitivnom ishodu Zalar.

Najbolje malonogometaše uvijek su privlačili bogati nagradni fondovi. Za sada se priča o iznosu od 30.000 kn koji bi dijelili pobjednici. Sigurno je da bi ova cifra privukla veliki broj koprivničkih malonogometaša, ali i malonogometaša iz cijele sjeverne Hrvatske. Hoćemo li opet gledati spektal Ljetne lige na Gradskom stadionu, saznat ćemo uskoro.

zatvori