Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

UBOJITA LJEVICA: ALEN ŠIMUNIĆ Igrao je za Hrvatsku na Olimpijadi, a danas brani boje ‘Žute podmornice’

Kažu da s njim nikad nije dosadno, što na terenu što van njega. Daj mu slobodnjak na 25 metara – to je gol, daj mu glavnu riječ u svlačionici – to je smijeh do suza. Predstavljamo vam Alena Šimunića, bivšeg nogometnog reprezentativca Hrvatske koji je branio boje Slaven Belupa i Koprivnice, a danas igra u županijskom drugoligašu Miklinovcu.

Dvadesetsedmogodišnji Šimunić rodom je iz Hlebina. Kako nam je rekao, sretno je oženjen, a posebno je ponosan na svoje dvoje djece, dvogodišnju Emu i jednogodišnjeg Ivana. U svojoj karijeri, osim spomenutih koprivničkih klubova igrao je i za hlebinsku Lipu, molvarsku Mladost, Vinogradar, Karlovac i Croatiju iz Grabrovnice.

— Ljubav prema nogometu pojavila se već od malih nogu. Sa šest godina krenuo sam u svojim Hlebinama, a zatim sam preko Molvi došao do Slaven Belupa. Upisao sam jedan nastup u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi i mnoštvo njih u Drugoj ligi. Danas sam u županijskom ligašu Miklinovcu.

Kaže, prošao je puno u nogometu. Svaki od brojnih klubova u kojima je bio nosio je neki novi izazov i stvarao neke nove uspomene.

— Moram priznati da mi je odlično bilo u NK Koprivnici, ali nekako mi je najljepše baš tu gdje sam sada. U Miklinovcu je odlična ekipa, klapamo odlično, ljudi u upravi su odlični. Igram sa svojim kolegama još iz Škole nogometa i vidim se u Miklinovcu do kraja karijere. Moram reći da mi baš odgovara ovo okruženje u kojem je nogomet jako bitan, ali ne i najbitniji. Najbitnije je da svi uživamo, da se zezamo i da pridajemo na važnosti ‘trećem poluvremenu’, haha.

Lijevonogi Alen bio je veliki talent. Kroz cijelu Školu nogometa Slaven Belupa isticao se golovima i asistencijama koje su ga dovele do reprezentacije.

— Osjećaj kada odjeneš dres reprezentacije je neopisiv, zaista nešto posebno. To je san svakog nogometaša. Od 14. do 21. godine bio sam u reprezentaciji, a posebno pamtim Olimpijadu na kojoj sam branio boje Hrvatske. Kada pogledam u prošlost ostaje mi mala žal što nisam učinio više u profesionalnom nogometu. Ipak, neke stvari se nisu poklopile i nisu išle na moj mlin i jednostavno se više nema smisla vraćati na to.

Popularni Šime danas igra za ‘Žutu podmornicu‘, trenutno su četvrtoplasirana momčad prvenstva.

— Kao što sam rekao maloprije, u Miklinovcu mi je odlično. Trenutno smo četvrti, a cilj je napasti prvo mjesto što prije. Već smo ove sezone imali takve planove, ali nažalost nismo odigrali dovoljno dobru prvu polusezonu i mislim da je Ferdinandovac predaleko pobjegao da bismo ga stigli. Sljedeće godine sigurno ćemo probati biti prvi.

Ljubitelji županijskog nogometa uvijek ističu njegov slobodni udarac i ubojitu lijevu nogu.

— Mislim da diljem županije ima odličnih igrača koji su mogli napraviti više od svojih karijera. Zato i mislim da ima dosta njih s odličnim slobodnim udarcima tako da ne bih sebe isticao kao odličnog pucača.

Kao što smo napisali na početku, s Alenom nikad nije dosadno. Ljubimac je navijača Miklinovca, a protivničkim igračima je strah i trepet, što zbog svojih nogometnih vještina, što zbog svoje, u najblažem obliku rečeno, čvrste duel igre. Jedno je sigurno, a to mogu reći iz osobnog iskustva, Šimunićeve priče, anegdote i viceve možete slušati dan i noć, pitanje je samo imate li snage sve ih izdržati.

zatvori