Petak, 26. travnja 2024.

U veljači bilježimo mali pad nezaposlenosti

Broj nezaposlenih u Koprivničko-križevačkoj županiji u veljači se malčice smanjio. Prema podacima koje je objavio Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Križevci, na području naše županije krajem veljače je bilo evidentirano 4.712 nezaposlenih osoba.

U odnosu na siječanj to je 90 osoba ili 1,9% manje, dok je u odnosu na isto razdoblje lani nezaposlenost manja za 1.704 osobe osobe ili 26,6%.

Što se tiče same Koprivnice, Hrvatski zavod za zapošljavanje u našem gradu trenutno vodi 2.556 nezaposlenih osoba. Po broju slijedi Đurđevac s 1.294 i Križevci s 862 nezaposlenih. U odnosu na siječanj zabilježeno je smanjenje u sva tri grada naše županije.

Tijekom veljače ove godine iz evidencije nezaposlenih izašlo je 586 osoba. Od toga je zaposleno 358 osoba i to 312 na temelju zasnivanja radnog odnosa. Ostatak, njih 228, izašlo je iz evidencije nezaposlenih zbog ostalih razloga: neaktivnosti u traženju zaposlenja (96 osoba), odjave iz evidencije (67 osoba), ostvarivanje prava na rodiljnu, roditeljsku, posvojiteljsku ili skrbničku poštedu od rada po posebnom propisu (18 osoba) itd.

Spomenimo da su se u veljači najviše tražila zanimanja: tesar, zidar, konobar, medicinska sestra/medicinski tehničar i kuhar.

zatvori